Romania. O poveste din balcani.

Un mare defect al statului roman este ca s-a nascut in Romania, un teritoriu geo-crepuscular. Inca de la nastere, statul roman a avut o viata grea, intr-un cartier aglomerat, violent, balcanic. Mama lui, Valahia, o prostituata. Tatal, un turc violent, pe care statul roman l-a asasinat mai tarziu. A avut o evolutie similara oricarui mafiot italian din New-York sau Chicago. Cand era mic, statul roman se plimba pe strazile pitoresti ale Bucurestiului si fura de la comercianti cate ceva de mancare de pe tarabe, mai lustruia o cizma ruseasca, un papuc turcesc sau o botina austriaca. Mai tarziu, in adolescenta, statul roman a intrat in cardasie cu alte state balcanice, asigurandu-si spatele unii altora, pentru a putea fura nestingheriti de pe tarabele comerciantilor.

Maturizarea statului roman incepe o data cu luarea sub atenta obladuire si inalta protectie de catre godfatherul german, care ii da cadou niste arme, in mod simbolic. Dintr-o data statul roman era “a made state”. Nimeni nu se mai putea atinge de el. Ba mai mult, statul roman si-a aratat muschii, rafuindu-se cu banda rivala a statului balcanic Bulgaria.

Razboiul incepuse din nou. Statul roman s-a indragostit de vedeta de cinema cu numele de scena “Republica Franceza” si a devenit subit un simandicos. Godfatherul rus, rivalul de moarte al Godfatherului german, i-a propus statului roman, in intelegere cu atragatoarea si stilata “Republica Franceza”, sa-l tradeze pe Godfatherul german. Statul roman accepta, vrajit de farmecele Republicii Franceze.

Din razboiul bandelor statul roman iese mare, unit, bogat si cu mai multi dusmani ca niciodata. Intra in si mai multe cardasii, continua seria de infractiuni proprii mafiotilor.

Se desparte de Republica Franceza. Godfatherul rus se incontreaza catre el. In Germania se schimba Godfatherul, care ii propune o impacare. Statul roman accepta. Iar razboi. De data asta statul roman e impotriva Godfatherului rus. Cand e la ananghie, se ploconeste, se umileste, tradeaza iar si iar. Se refugiaza docil, pocait, la sanul Republicii Franceze.

Dupa razboi, Godfatherul rus ii pune in carca niste crime si il trimite la inchisoare. Sta acolo 50 de ani, unde supravietuieste facand trafic de droguri si devenind informator.

Dupa 50 de ani, evadeaza, ii omoara pe gardianul sef si pe nevasta-sa. In prezent traieste din cersit si din mici furtisaguri, avand o colosala experienta in spate. Nu vrea progres, ar vrea sa traiasca in vechiul lui cartier balcanic, unde se simte cel mai bine.

Inca are dusmani care nu i-au uitat tradarile repetate. Chiar daca are acum un nou Godfather, european, cocheteaza si comploteaza si cu cel american. Godfatherul rus il sicaneaza permanent.

Va sfarsi probabil injunghiat sau inecat in Dambovita lui iubita.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: