Presedintele infractor

Presedintele reales Traian Basescu este aparat de avocati.

„Daca bunul este luat pentru a fi insusit pe nedrept inseamna ca a fost luat definitiv, faptuitorul urmarind sau acceptand pagubirea ireversibila a partii vatamate. (…) Ori de cate ori bunul nu a fost luat pentru a fi insusit, ci pentru orice altceva, fapta nu mai poate fi infractiune”, a mai aratat acesta.

„Or, presedintele nu poate fi acuzat ca a intentionat sa-si insuseasca telefonul reporterului atata vreme cat i l-a returnat”, completeaza judiciaristii.

Am o intrebare. Daca ma intalnesc cu Basescu in Cora(plauzibil) si imi blocheaza accesul la niste mere galbene in raionul de fructe pentru ca el vorbeste la telefon…pot sa-i iau telefonul, avand intentia de a trece mai tarziu pe la Cotroceni pentru a-l returna?

Art. 208 : „Luarea unui bun mobil din posesia sau detentia altuia, fara consimtamantul acestuia, in scopul de a si-l insusi pe nedrept, se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 12 ani”.

Sunt de parere ca insusirea pe nedrept se indeplineste instantaneu, concomitent cu luarea bunului. Presedintele a comis fapta prevazuta de legea penala la art. 208( furt).

Bine, se aplica art. 19(18 indice 1) Cod penal, care spune urmatoarele: Art. 19. – (1) Nu constituie infracţiune fapta prevăzută de legea penală dacă prin atingerea minimă adusă uneia dintre valorile apărate de lege şi prin conţinutul ei concret, fiind lipsită în mod vădit de importanţă, nu prezintă gradul de pericol social al unei infracţiuni.

(2) La stabilirea în concret a gradului de pericol social se ţine seama de modul şi mijloacele de săvârşire a faptei, de scopul urmărit, de împrejurările în care fapta a fost comisă, de urmarea produsă sau care s-ar fi putut produce, precum şi de persoana şi conduita făptuitorului.

(3) În cazul faptelor prevăzute în prezentul articol, procurorul sau instanţa aplică una dintre următoarele sancţiuni cu caracter administrativ:

a) mustrarea;

b) mustrarea cu avertisment;

c) amendă de la 1.000.000 lei la 25.000.000 lei.

Basescu ar trebui amendat contraventional, tocmai avand in vedere persoana dumnealui.

In alta ordine de idei, il felicit pe Traian Basescu pentru conduita avuta. Tiganca aia imputita chiar sarise calul. Si imi aduc aminte de ea din Suedia. O nesimtita in cautare de senzational, in stare sa zgandareasca cel mai patetic rahat in acest scop.

Pe langa asta, presedintele era la cumparaturi, activitate pe care o consider sacra.

Acelasi senzational il cauta CTP, un tip cu un creier bunicel, dar prea cabotin. CTP, ce naiba ai de demonstrat? Tragi si tu o spuza pe turta ta, nu? Ma rog, fiecare cu turta lui.

Advertisements

3 Responses

 1. Nu uita ca in Suedia ai sarit si tu la randul tau niste animale… intr-adevar nu calul ci leul (am vazut poza). Ceea ce, in mod evident, te face un roman imputit.

  E usor sa fii imputit, poti fie sa sari un animal fie sa nu te mai speli. Ambele ar trebui sa duca evident la talharia telefonului “inculpatului”.

  … si asa ne jucam noi cu logica la nesfarsit pentru a scuza orice fapta si a sfida logica/bunul simt. In fond, si evreii au sarit calul cand au facut _bani_ in mutterland, nu?

  (p.s., ti-am furat telefonul, poti sa-l recuperezi maine dimineata din bucatarie la o cafea 😀 )

 2. Din interese politice, in urma unor manipulari grosolane, au fost ignorate reguli elementare de bun-simt.
  Solicitam prin prezenta petitie anchetarea, audierea si sanctionarea tuturor organelor de presa scrisa sau audiovizuala care au facut publice sintagmele rasiste si sexiste (obtinute dintr-o inregistrare ilegala a unei conversatii private, fara acordul paricipantilor la conversatie).
  Va rog cititi petitia catre CNA si scrisoarea deschisa trimisa dimineata catre CNDC, RomaniCriss, mass-media la adresa: http://www.petitiononline.com/edudiscr/ si semnati daca sunteti de acord. Va rog dati mai departe, la cat mai multi. Sa ripostam celor care vor sa boicoteze poporul.
  Va multumesc tare mult. Ludovic-Stefan Kocsis.

 3. Domnule Kocsis, nepot al unor supravietuitori ai Holocaustului cum te recomanzi in petitie,
  nu sunt de acord cu petitia dumitale.
  Nu cred ca trebuie sa interzicem mass-media redarea unui asemenea incident.
  In privinta copiilor care isi insusesc expresii urate, e de datoria parintilor sa ii educe. Expresii urate auzim peste tot, nu doar la tv, radio etc.
  Am aprobat comentariul pentru ca e posibil sa fie persoane interesate de petitie(chiar daca mie personal mi se pare inutila).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: