Despre eternul si fascinantul popor rrom

Criserb a scris un post foarte taios despre personalitatea, traditiile si atitudinea tiganilor, cunoscuti si sub numele de rromi.

Nu pot sa nu intervin, pentru ca sunt un mare sustinator al acestui popor.

Eu iubesc tiganii. Enorm.
Imi place sa stau langa ei in autobuz, sa le aud muzica prin baruri, pe strada, pe oriunde.
Imi plac foarte mult copiii lor, atat de talentati si de expresivi atunci cand interpreteaza diferite roluri, in permanentul lor spectacol ambulant.
La Unirea, la Universitate, la Metrou, dand incredibile recitaluri ca infirmi, aurolaci, homelesi, muritori de foame.


Copiii sunt bine ingrijiti de parintii lor, care ii ridica seara cu Mercedesurile, ii ajuta sa-si depuna mica agoniseala la banca pentru a completa fondurile destinate studiilor acestor incredibili copii in diferite capitale europene, unde vor da aceleasi reprezentatii pentru olimpicii romani aflati la studii in marile centre universitare din aceleasi orase.

Dupa o saptamana de munca asidua, in domenii “verzi”-reciclare metale feroase si neferoase, preluarea bunurilor mobile de la cetateni in vederea valorificarii pe pietele emergente, ca atenti insotitori de bord in trenuri-furnizand calatorilor ziare, reviste de integrame, pahare de cristal, sosete sau mancarea lor traditionala, celebrele seminte, sau in domeniul chimic(descoperind noi aliaje ale aurului, cuprului, argintului si cositorului), e normal ca rromii sa se destinda pe ritmurile binecunocute, in tinute lejere, in zonele rezidentiale pitoresti, celebrele GipsyTowns, inconjurati de masinile lor de colectie, indeplinind ancestralele ritualuri de imperechere, dand un frumos exemplu copiilor lor adolescenti, precum si copiilor acestora, la randul lor scolari sau pre-scolari.

Condamn lipsa de caracter a lui Criserb, precum si inversunarea lui diabolica impotriva acestui popor muncitor, ambitios, harnic si educat si sustin cu tarie pe toti cei care il critica pentru rasismul lui, pentru propagarea de mesaje xenofobe, rasiste, pro-comuniste si in general absolut omenesti.

Advertisements

10 Responses

 1. Subscriu, doar ca elogiul tau nu e complet.

  Cum poti uita ca sunt stalpii morali ai societatii? Cine are un respect mai mare pentru celula fundamentala a societatii? Ma refer la familie, evident. Deloc lenesi si taraganatori, construiesc asiduu familii de pe la 10-11 ani. Si cata solidaritate familiala! Daca e rost de o galceava empatizeaza si somatizeaza toti. 😀

  Mai mult, fara acest popor de isprava te-ai mai simti tu gagiu superior, coolutz, educat, pur sange si non-manelist?

  Cine altcineva ar mai face, apoi, servicii gratuite patriei? Cine ar mai fi suficient de nationalist sa faca pe ambasadorul natiunii in UE fara sa fie platit si bazandu-se doar pe autofinantare? (cum, necum, tot autofinantare se numeste :D)

  Daca nu ei, atunci cine ti-ar mai pune la lucru creierul imbacsit de zgomotul cotidian bucurestean in incercarea de a te prinde daca printr-o fonetica abstracta “iare echi luuuuuuo” e o injuratura sau are vreo treaba cu fiarele vechi?

  Over.

 2. Post-urile voastre mai mult sau mai putin ironice sau directe mi-au amintit de primul an de facultate. Vorbeam cu niste amici, rromi, studenti la drept sau asistenta sociala si imi povestesteau diverse situatii. Niste exemple banale, se urcau in autobuz iar oamenii se mutau de langa ei sau un alt caz, o secretara i-a intrebat daca stiu sa scrie. Uneori si ei ne dispretuiesc pe noi la fel de tare cum ii dispretuim si noi, si au si de ce. Daca ar fi sa invatam din greselile istoriei (desi s-a constatat ca nu o facem) xenofobia nu a rezolvat niciodata nimic, ba dimpotriva. Ne putem considera superiori sau mai buni daca blamam si atat? Consider ca e doar mai usor si comod …

 3. Undo, nu mai incerca sa-mi copiezi stilul, mi se pare lame sa faci asa ceva.
  Ce inseamna sa somatizez? Eu am somatizat vreodata? Sa-mi fie frica?

  Lexya, sunt un om comod si imi plac solutiile simple si eficiente. Oricum, rromii nu au acces la net, deci nu pot citi asta. Asta in cazul in care stiu sa citeasca. Eu ma consider superior prin simplul fapt ca ma spal, stiu sa citesc si sa scriu, nu comit infractiuni.

 4. ai sa razi dar unii dintre ei au acces la net si citesc asta, da chiar stiu sa citeasca!
  Ai fost invatat sa faci toate lucrurile despre care vorbesti, corect? 🙂
  Nu sunt o sustinatoare inraita, si eu am trecut prin experiente indezirabile. Si nu subliniam o judecata la adresa ta sau altcuiva, ci faptul ca, poate solutii exista dar nu ne pasa, sau alegem calea mai usoara si nu neaparat eficienta
  pup u, canalie comoda si curata (fizic si moral) :))

 5. Ha-ha-ha. Vrei cumva sa iau in serios o acuzatie din partea unei Canalii? Simplul fapt ca ma acuzi de ceva imi sporeste statutul moral. Tnx. Raman datoare. Forever. 😀

  Si, daca vrei sa vorbim de stil, eu sustin ca e al meu, propriu si personal. Tu m-ai copiat, insa nu am o problema cu asta “micutzule” epigon. Doar eu sunt cea care il duc la desavarsirea artistica.

  Ma simt marinimoasa azi. Bucura-te de aceasta infractiune! Azi e din partea casei.

 6. Ce e mai aproape? Ferentari de Jilava, sau Jilava de Ferentari?

 7. oamenii in general isi aleg singuri soarta, cum s-ar zice si-o fac cu mana lor… nu e vina nimanui ca Canalia a invatat sa se spele… e vb de liberul albitru… majoritatea au ales sa faca bani din furtisaguri… iar altii prin meserii care nu le-ar practica nimeni… bravo lor pt asta. Unii au ajuns mari… au facut o scoala… si-au facut un rost in viata… brovo lor again!

  Dar cei pentru care singura cale de a supravietui este inselatoria… cei care se cred stapanii soselelor si le le folosesc ca ring de dans (si asta in centrul Bucurestiului) cei care ne duc “gratuit” faima de tigani peste granite… cei de care te feresti noaprea cand iesi pe strada… de asta nu pot sa fiu mandru… ma mai mult… mi se face sila

 8. Fiecare are dreptul la liberul arbitru, asta in masura in care stii ce-i ala..
  Dar credeti voi ca toti copiii care cersesc cand nici nu stiu bine sa mearga, care sunt batuti cand nici nu au invatat sa vorbeasca doar pentru ca nu au adus bani… cand parintii sunt plecati dupa fiare vechi… credeti ca acei copii mai au o sansa sa-si foloseasca liberul arbitru?
  Si ce alternativa cunosc ei?

 9. my point exactly 🙂 asa cum Canalia a fost invatat sa se spele, ei au fost invatati sa cerseasca sau sa fure.
  nu merg pe principiul tolerarii, dar nici simpla blamare sau intoarcere a capului nu mi se pare o solutie.
  Poate implicarea? pentru ca integrarea lor nu poate veni din cer …

 10. kozo, au decis sa nu se razvrateasca, dar totusi au decis.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: