First I was afraid…

Ca sa-si mai potoleasca setea de aventura, Canalia si Criserb, project manageri la “Romania Fericita”, se aventurara astazi pana la Manastirea Snagov, pentru a le transmite si celor de acolo vesti bune si a le face cu mana din masina. In afara de asta, am auzit ca acolo e inmormantat impostorul nostru national, falsul conte Dracula, Vlad Tepes, un om lipsit de imaginatie (doar teapa intr-o perioada de boom al torturilor?), dar care a gadilat imaginatia rauvoitoare a unora si binevoitoare a multora.

Scurta biografie a lui Vlad Tepes:

s-a nascut la Sighisoara, a trait la Bucuresti(niciodata la Bran-my dear foreign friends…please do not, I repeat do not visit that castle, because the Dracula’s castle part of it’s story is a fake), a facut puscarie la Buda, a fost asasinat de boieri(how common) si inmormantat pe o insula intr-o manastire facuta de el tocmai in acest scop, intr-un loc unde e si acum deranjat de epigonii boierilor care l-au asasinat, numai ca de data asta baietii au iahturi.

Ca sa nu ne ducem fara femei si sa parem complet gay, o luaram cu noi pe Didi, care fu fericita cand o lasaram sa se joace cu aparatul de facut baloane de sapun pe care il tinem permanent in masina, tocmai pentru a bucura oamenii care au cam uitat de bucuriile simple ale vietii.

Tema muzicala a calatoriei a fost Laura Stoica: “Mai frumoasa”-cel putin asa cred ca se numeste.

Mai intai am ajuns la Baza Sportiva de Kaiac-Canoe, unde un domn politicos si usor alcoolizat ne ura bun venit si ne dadu voie sa ne plimbam pe unde vrem noi, intrucat parem tineri, pozitivi si neproducatori de scandal, gunoi sau haos manelistic.

Niste localnice in varsta pe care le intrebaram cum ajungem la manastire incercara sa ne induca in eroare, spunand sa ne intoarcem. Probabil nu agreau turistii. In schimb ne spusera cum ca in apropiere e un palat. Deci…palat sa vedem.

Accesul in Palat e interzis. Proprietar cica ar fi Statul, care ofera acces in urma unei cereri aprobate. Unde trebuie introdusa? Nu conteaza, nu ni s-ar aproba in veci.

La Palat era o nunta. Iobagii de pe domeniile palatului se indreptau catre poarta cu dijma, zeciuiala(da, stiu ca e aceeasi chestie, in slavona si latina, dar vreau sa obtin un efect) in portbagajele audiurilor si bemveurilor. Statul roman ramane feudal.

Ajunseram si la manastire. Trecuram peste balta cu o barca. Cost: 50 ron trei persoane dus intors. O jecmaneala organizata de niste tigani care dupa ce treceau oamenii cu barca peste apa jucau banii la barbut pe mal(constituie infractiune dar…nu mai zic nimic ca iar ma taxeaza alde kozo ca sunt tiganofob).

La manastire preotul ne intampina intr-o salopeta verde. Ori s-a schimbat moda odajdiilor, ori dumnealui e un om de isprava care se ingrijeste personal de bunastarea sfantului lacas.

Taxa de intrare: 8 ron pentru romani, 13 ron pentru straini.

Punct de atractie: in dreapta pronaosului, cum intri in naos e un “batran care duce mana la barba cu un gest aproape laic”- consemnat si de Mihail Sebastian in Jurnal(motivul meu personal pentru care m-am dus in excursie).

Al doilea punct de atractie: mormantul. E central, in naos, in fata altarului. Chiar in fata mormantului era aranjata o masa si la capatul ei o cristelnita. Urma sa se oficieze un botez. Ciudat loc, nu?

Al treilea punct de atractie: cartea “de aur” cum a numit-o Gheorghe, servitorul preotului. Am notat URL-ul blogurilor(probabil prima mentionare istorica a unui blog la Manastirea Snagov). Am rasfoit-o. Pana si Michel Jackson a fost. Probabil(sper) o farsa.

La intoarcere facuram din nou cu mana oamenilor ca sa-i facem putin mai fericiti, scopul proiectului nostru de care suntem mandri.

Iar acum ne luam pe noi costumele si ne ducem la nunta.

Advertisements

3 Responses

 1. oare daca vrei sa consemnezi in istorie chestii..hmm..mai laice asa 😛 ce face popa salopeta, rupe foaia..? de altfel si foaia voastra cred ca a luat de mult drumul focului pt mici al lu popa ca-ti imaginezi ca l-au bagat in sperieti www-urile alea asa anticristic-looking..

 2. asa, fi atent faza: pen’ca ai te ai loat urat(loaza ce esti) de Vlad Tepes si a lui pomenire, ia vezi ca te a vizitat Vladu’ (Dracula insusi? sau ‘doar’ Tepes?) ieri noapte (in somn? in vis? noaptea tarziu pe cand butonai mircu’ cu fereastra deschisa, ca inconstientu’), si era nervos tare – a vrut sa te intepe? sau, poate ca a vrut sa te (si) mujte? te a mujcat? etc – deci i ai loat un interviu.
  si maine il publici.
  da? capisci? bun atunci.

 3. ah, si da, neaparat, urmeaza interviurile cu:

  1. Paris Hilton
  2. Zoso

  and last but not least, cu, doamnelooor si domnilooor:

  3. Mr. / Ms. Iphone

  (cu poze nud, in care Iphonu’ / Iphoana, gol/goala, se lasa excitat/a cu degetul, in diverse pozitzii, de diversi useri excitatori).

  succes!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: