Detalii Balea Lac

Scurt si cuprinzator(a folosit poze) a scris Criserb.

In mod cert sunt chestiuni de adaugat, totusi. Excursia la Balea Lac a fost pusa la punct in 30 de secunde de catre mine si Criserb, din doua fraze. Eram beti “ranga”, stare care duce uneori la momente de fierbinte luciditate. “Daca tot avem treaba weekendul viitor, sa mergem acum!” zice Criserb, pe un ton care imi dadea impresia ca e cel putin Presedintele ONU. Iar eu, dusman declarat al mersului pe jos si statului acasa, dependent de motoarele cu combustie interna, rostii memorabila fraza: “Este adevarat ca poti sofa dupa ce ai baut o sticla de whisky si ai dormit 4 ore?”

Viata e scurta cand bei, pentru ca trebuie sa astepti sa te trezesti ca sa poti pleca din nou la drum, chestie care consuma timp.

De aceea ne-am dezvoltat un metabolism accelerat. Alcoolul a trecut prin noi ca prin paine(procedeu uitat de obtinere a tariei din spirt).
Metabolismul accelerat, de tip nou, ultramodern, se obtine prin marirea treptata a ficatului pana la o dimensiune considerabila, respectiv un volum de doua ori cat al creierului, desi nu e bine sa dau un astfel de reper, pentru ca volumul acestuia variaza in timpul dezvoltarii metabolismului accelerat, in acelasi ritm dar in sens invers.

Pentru a preveni eventualele crize de sevraj am luat-o cu noi pe DoamnaDoctor . Domnia sa, fiind specializata in psihiatrie si neurologie, a fost de un real ajutor. Depresia partenerei noastre de kilometri/ora, WhiteHead, s-a ameliorat, fiind inlocuita cu o usoara psihoza legata de Ombladon si manierele dumnealui de a trata sexul pufos. Despre depresia mea nici nu mai vorbesc. E la cote de-a dreptul suparatoare. La Balea Lac depresia mea a fost la inaltime. Cam 2000 de metri.

Pe drum am continuat implementarea proiectului “Romania Fericita”, facand cu mana tuturor persoanelor intalnite. Doamna Doctor nu agreaza demersul, sustinand ca e inutil si ca in fond e doar o manie narcisistico-adolescentina a noastra. Nu comentam.

Transfagarasanul detine recordul mondial pentru groapa in asfalt situata la cea mai mare altitudine de pe glob. Aceasta se gaseste chiar la iesirea din tunel si este un obiectiv turistic de sine statator, dotat cu punct de informatii, casino si propria sectie de politie.

La Cabana Balea am mancat cea mai proasta salata de ardei copti posibila(obtinuta probabil prin sinteza, din hidrocarburi), o ciorba de burta obtinuta prin incalzirea unei conserve de ciorba de burta Mandy, un mic-cochet si discret si cabanos gatit dupa reteta chinezeasca, adica fript superficial in uleiul incins din friteuza.

Cabana Balea este rezervatie a biosferei, aici traind (bine-mersi) o numeroasa populatie de drosophila melanogaster, atat in forma naturala, cat si in multiple variante de mutatie(varianta cu ochi albi, cu ochi rosii, cu ciorba de burta, de perisoare, cu pastrav, mamaliga etc…), precum si o populatie de chelneridae: chelnerus retardis, chelnerus nesimtitis, chelnera blondis bagabontis.

Intoarcerea a fost lipsita de evenimente notabile, traseul incluzand cateva orase de provincie, pitoresti dar fara semnalmente.

La sosirea in Bucuresti am fost intampinati calduros de o liniste in forma simpla, Sud-Est Europeana, impodobita pe alocuri cu claxoane si rateuri de Kawasaki.

Advertisements

2 Responses

  1. “Viata e scurta cand bei, pentru ca trebuie sa astepti sa te trezesti ca sa poti pleca din nou la drum, chestie care consuma timp.”

    ha?

  2. da, irina, care i baiu’?
    “…chestie care consuma timp” si care da nastere la diverse postari hazlii/incarligate pe blog.

    ceea ce nu i rau, cred.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: