Singur cu scorpiile

Traiesc mai nou intr-un bloc de nefamilisti, in sensul ca barbatii babetelor al caror colocatar sunt au murit de prin anii 40, in razboi.

O armata intreaga de senecte a fost comasata, probabil prin desant aerian, in zona pietei Minis, in blocul meu.

Inarmate cu ceasuri desteptatoare Raketa, de productie sovietica, model 1953, cu broboade stil Vitoria Lipan si cu riduri care te socheaza si te fac sa te gandesti la ce adancimi pot ajunge, babele ma simpatizeaza ca dracul anafura.

 

 

Postate strategic, una la intrare(apasa pe buton sa-mi deschida) ascunsa in spatele partii metalice a usii, alta la lift, alta in usa de la ghena si inca 10 la intrarile fiecarui palier de la toate etajele, babele duhnesc prematur a cadavru.

Pompierii au fost deja de 3 ori in bloc si eu nu m-am mutat decat de o saptamana. Les petites babettes lasa gazul deschis, uita alimente pe aragaz, fac politica in soapta si au propria sectie electorala in bloc. Presedinta asociatiei are venerabila varsta de 104 ani si citeste catastifele cu un monoclu de bronz. As fi vrut sa platesc intretinerea prin OP. E imposibil. Eventual cu un transfer telegrafic. Asta au inteles-o.

Babetele intretin o asidua corespondenta, blocul meu fiind deservit de 6 postasi care nu prididesc cu adusul plicurilor. Au rude pe toata planeta, probabil bieti nepotei care scriu convulsiv “inca una pentru mama mare din Romania”.

Multe babute au tatuaje din lagar. Afara e in permanenta o salvare. Inmormantarile se tin lant. Babutele se uita una la alta si calculeaza. “Aia n-o mai duce mult”. Eu tin pariurile pentru cine moare prima. Administratora are o cota de 4-1 la sase luni. Scade la 2-1 pentru un an. E paritate la 2 ani.

Pe palierul de la etajul 1 o dara de sange serpuieste pana in holul principal, apoi coboara pe scari pana la intrarea in bloc. Nu-mi dau seama daca babuta plina de sange venea sau pleca de acasa. O fi fost vreo incaierare in bloc? Vreo crima pasionala? Vreo ranchiuna veche de secole? Sau vreo datorie la canasta?

Ma gandesc sa dau o lovitura imobiliara si sa leiau pe toate in intretinere. In vreo 5-6 ani as fi proprietarul intregului bloc.

Advertisements

One Response

  1. daca te intrebi cumva cum erau babele alea in tineretile lor telegrafice si netede, sa vii la mine sa ti-o prezint pe baba camelia. are 30 de ani.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: