Despre home improvement

Home improvement incepe cu un ciocan, o bormasina si o tinuta compusa din toale vechi pe care le arunci dupa ce ai terminat.

In cazul in care locuiesti la bloc, home improvement inseamna si distrugerea nervilor vecinilor.

Canalia se confrunta recent cu o adevarata campanie de finisari de interior pe palierul blocului in care locuieste. Probabil 5-6 babe au murit si in locul lor s-au mutat niste oameni gospodari care sparg pereti, schimba parchet, pun gresie si probabil si faianta.

Palierul a devenit un depozit de materiale constructii si e acoperit cu un strat generos de moloz pe care Canalia il transfera inevitabil in garsoniera. Dar asta e nimic.

Activitatile vecinilor incep timid, pe la 8 dimineata, cu cateva lovituri de ciocan bine plasate in peretii de rezistenta, care reverbereaza in toata cladirea. Incet, incet cadenta loviturilor creste, ca si forta lor. Probabil meseriasul stie ca face zgomot, insa pe parcurs timpanele lui se acomodeaza cu decibelii si inconstient loveste din ce in ce mai puternic.

Pe la 9 se schimba din nou cadenta, din cauza ca omul oboseste. Din nou timid, apoi crescendo. La 10, cand se pune in functiune si bormasina, Canalia se duce la usa, bate si asteapta. E sambata si ar vrea sa se odihneasca. In schimb e fortat sa se deplaseze pana la vecin pentru a-l ameninta sa se opreasca. Vecinul nici nu vrea sa auda, ar vrea sa termine mai repede home improvement-ul si sambata e o zi lucratoare ca oricare alta. Canalia se revolta, isi doreste ca vecinul sa faca herpes, dar nu poate face nimic. Vecinul ii inchide usa in nas.

Pe la pranz  suna la politie, anuntand panicat ca un vecin face scandal in fata usii lui. Ii roaga sa trimita neaparat o masina cu un echipaj si o ambulanta, pentru ca e clar ca omul e bolnav psihic. Canalia si-a luat destinul in propriile maini si planul lui e infailibil.

Se duce la tabloul de sigurante si decupleaza cateva. Bormasina se opreste. Apoi se duce la vecin si il intreaba daca poate sa imprumute un ciocan pentru cateva minute. Vecinul, sperand intr-o emotionanta fraternitate inter-vicinala, i-l da.

Canalia se intoarce in garsoniera si incepe sa bata in calorifer cu ciocanul. Mai intai incet, apoi din ce in ce mai tare. Vecinul e probabil fascinat de abilitatile de percutionist ale Canaliei, pentru ca suna la usa si-i cere ciocanul inapoi. Canalia, vadit descumpanit, il intreaba cine e si despre ce ciocan e vorba. Cum, zice vecinul, adineauri l-ai luat de la mine. Prostii, zice Canalia, eu nu v-am vazut in viata mea. Si ii inchide usa in nas.

Canalia se intoarce meticulos la percutia in calorifer. In fata usii vecinul racneste, injura ca la usa cortului si printre injuraturi se aude ceva despre un ciocan. Cat de absurd.

Afara se aude sirena unei ambulante. Dupa doua minute, vecinul nu mai racneste si incearca sa explice politistilor ca vecinul Canalie i-a furat ciocanul. Apoi se impotriveste cand medicii veniti cu ambulanta incearca sa il sedeze.

Canalia deschide geamul si sta in frig pana incepe sa tremure. Apoi iese pe coridor si scoate limba la vecin cand politistii si medicii nu sunt atenti. Racnetele incep din nou. “Vedeti? E nebun! Luati-l de aici!”, zice Canalia.
Vecinul e imobilizat si luat pe sus. Canalia, inca tremurand, discuta ingrijorat cu politistii, punandu-si o mana la gura, cum fac babele cand se mira.

Cand toata lumea a plecat, Canalia arunca ciocanul la ghena, cupleaza din nou sigurantele si da drumul la televizor, pe o emisiune de home improvement. E interesant sa vezi cum se renoveaza o casa.

Advertisements

One Response

  1. Chestia cu sigurantele am executat-o si eu…de mare angajament 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: