Canalia fara inspiratie

Chinuindu-se de vreo 4 ore sa scrie o farsa mai de doamne-ajuta, Canalia se uita neputincios la ceas si decise sa se care.

Avand intentii serioase cu minunata seara care urma, isi lua rack-ul de DVD-uri cu filme romantice, de mistery si kung-fu, precum si niste desene animate cu Dilbert si pleca.

Constient ca il asteapta o intreaga haita de caini flamanzi la Piata Minis,  isi facu putin curaj tragand aer in piept. Constata bucuros ca nu a consumat alcool de 16 zile, poate si mai mult. Poate ca luciditatea nu-i prieste, totusi. Sau poate ca aroganta lui de vedeta nu-i da pace, influentandu-i negativ cei doi creieri, dar mai ales pe cel mic.

Azi Canalia fu imbracat destul de frumos, avand pe el o camasa care intamplator ii vine din nou. Dar nu din vanitate se imbraca asa, ci dintr-un motiv mult mai prozaic. Nu mai avea tricouri curate. Concentrandu-se pe operatiunea “Slabit in timp record”, Canalia isi neglijase activitatile casnice. Lua subit decizia de a-si spala toate hainele, lenjeriile de pat si husa poangului, aceasta din urma doar din cauza sentimentului sau de vinovatie. Isi puse in cap sa faca ordine si curatenie in toata casa, insa se sperie imediat de aceasta rezolutie bizara, dandu-si seama ca e rezultatul unei frustrari pe moment neidentificate.

Constata si ca si-a neglijat lecturile si ca simte un impuls de a o contacta pe Doamna Doctor pentru a-i cere carti, desi acasa are Jurnalul lui Cartarescu, imprumutat de la Pantera.

Nu mai avusese nici musafiri de la Couchsurfing de ceva timp, probabil din cauza ca se gandise ca e mai bine sa ia o pauza iar Divinitatea il luase in serios si aranjase tacit lucrurile in acest sens.

In metrou isi compara inca o data pantofii cu ceilalti pasageri si trase aceeasi concluzie: ai lui sunt mai buni. Numara din nou statiile de metrou. 39. Inspiratia continua sa stea departe de el. Incerca sa calculeze cate rotatii pe minut trebuie sa aiba masina lui de spalat pentru ca un punct de pe extremitatea cuvei sa atinga viteza sunetului si sa produca un inevitabil bum sonic care sa-i sperie vecinii.

Ii trecu prin cap sa scrie un articol bazat pe ecuatia Nr. tigani+Nr. lebede=k, apoi isi dadu seama ca e inutil. Se resemna.

Isi aduse aminte ca inca nu are o bata de baseball.

Apoi se gandi la cheltuielile pe care avea sa le faca peste doua luni, cand va trebui sa-si schimbe considerabil garderoba, devenind intre timp mult mai slab. Isi imagina cu multa placere impresia pe care avea sa o faca. Zambi in sinea lui, apoi cobora. Urca scarile, isi aprinse o tigare si verifica daca nu cumva e luna plina. Era.

In mod miraculos nu se intalni cu niciun caine, manca salata, cele sase masline si sana si se uita la filme. Adormi linistit, multumind lui Dumnezeu ca nu avusese nicio durere de cap in ziua respectiva.

Visa ca era la pescuit, prinsese un peste mare si nu avea bata de baseball cu care sa-i dea in cap. Se trezi, vazu ca nu era decat 3, fuma o tigare si adormi la loc. In somn aprinsese televizorul si daduse pe Discovery, unde era o emisiune cu pescuit. Visa iar ca prinse un peste si in vis avu o impresie de deja vu, insa nu putea sti cu certitudine, pentru ca dimineata nu isi mai aduse aminte nimic.

Advertisements

3 Responses

  1. canalio, esti pe drumul cel bun. simt eu, in samburele meu de cireasa.

    iar asta cu pestele, iti spun, inseamna ca vei intalni pe cineva la drum de seara.

    iar faptul ca ai visat de 2 ori pestele, inseamna ca vei intalni de 2 ori. face sens?

  2. …si in tot acest timp Cainele pandea rabdator dar totodata incitat urmatoarea iesire a Canaliei in Que Pasa, amintindu-si fara sa vrea ca el nu e la regim si, de altfel, n-a mai gustat picior de Canalie de multisor. In fundalul scenei cu Cainele meditand sprijinit intr-o laba sub taraba nr 5 de langa pescarie, luna plina continua sa se ridice, fara nici o jena. Canalia nu mai are tigari.

  3. asta cu pestele imi suna a “iona” :p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: