Dati-va la o parte ca vine Primavara!

Pentru Canalia primvara inseamna in primul si in primul rand multe balti prin care diversi automobilisti trec in viteza si il stropesc din cap pana in pantofii proaspat curatati.

Pentru ca locuieste in Balta Alba, pentru Canalia primavara e cu atat mai noroioasa.

Primavara mai inseamna si copaci inmuguriti, infloriti, infrunziti si apoi degerati de zapada mieilor, cel mai frumos cadou de Craciun, pe care romanii il primesc de Pasti.

Aflandu-se la regim, Canalia nici macar nu poate gusta drobul de anul asta, in pofida potentialelor dezlegari pe care si le-ar da singur, convins ca Dumnezeu e mare si iarta. Dar il poate gati.

Bineinteles, primavara mai inseamna si martisoare, care in Romania sunt confectionate de catre tigani si probabil pentru tigani. Un sfasietor kitsch te pandeste dupa fiecare colt in piata Minis, din care recent au plecat si cainii, nemai suportand mirosul si jignirile aduse oricarui simt estetic, fie el si unul rudimentar. Urmeaza sa se intoarca dupa 8 Martie, cand tiganii vor fi plecat si nu va mai fi cine sa agaseze Canalia.

Primavara Canalia se plimba meditativ prin parcuri, gandindu-se pe ce banca sa se aseze. Daca intamplator e in Herastrau, cauta o statuie la care sa se hlizeasca, imaginandu-si cam cat ar fi de cioplit incat sa semene cu el. Prefera scriitori rusi, din motive evidente, insa numai lui.

Instinctele de taran sofisticat ale Canaliei sunt atat de puternice, inca primavara nu mai duce gunoiul la ghena, ci in parculetul din fata blocului, unde ii da foc, spre oroarea babelor cvadriplegice, a caror prezenta in parc e in sine un mister al stiintei moderne.

Impresionat neplacut de starea spatiilor verzi din oras, Canaliei ii vine sa cumpere o grebla, un fierastrau si o foarfeca de pomi, cu care sa se duca in Parcul Eroilor si sa faca putina ordine.

Asteapta weekendul ca sa se duca la tara sa dea o mana de ajutor la salvarea bunurilor bunicii lui din calea inundatiilor anuale care fac din Romania un fel de Egipt, numai ca e pe un plan prea inclinat, ceea ce strica tot. Altfel, taranii din zona Valcii n-ar mai trebui decat sa arunce semintele pe pamant si sa se uite cuminti la OTV pana toamna, cand ar fi timpul sa stranga porumbul pe care sa-l dea la gaste ca sa-si faca perne mai comfortabile din penele acestora.

In rest Canalia e bine, sanatos, stranuta din cand in cand pentru ca vremea e in general instabila, cu temperaturi de peste 15 grade in timpul zilei, mai coborate in timpul noptii, cand pot aparea fenomene meteorologice specifice perioadei, cum ar fi ploi, lapovita, ninsoare, tornade, furtuni de zapada, de nisip, care semnaleaza instalarea primaverii. Pentru Canalia a transmis Canalia.

Nu mai dati in jos ca azi nu avem poza.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: