Canalia si discrepantele comportamentale

Sunt convins ca multi dintre voi vor avea o surpriza cand vor citi asta, insa Canalia nu a fost obtinut prin sinteza. Genetic vorbind, Canalia are cu siguranta o mama si un tata, persoane pe care intamplator le cunoaste, zvonindu-se chiar ca a si vorbit cu ele la anumite ocazii.

Provenind din doua persoane extrem de diferite, incepand de la diferenta de sex si incheind cu atitudinea fata de motoarele cu combustie interna, nu ne surprinde proprietatea Canaliei de a fi un om (discutabil) al contrastelor.

E totusi stabilit din punct de vedere medical ca nu avem de-a face cu o patologie, diagnosticul fiind pus de Doamna Doctor, psihiatru stagiar amator si ipohondra de gradul doi.

Si acum, ca am inceput cu o gluma, ca orice speaker demn de o conferinta scumpa la Mariott pe tema dezvoltarii personale in noul context al programarii neurolingvistice, sa intram in subiect.
Comportamental, Canalia e o canalie, simpatica in general doar lui, cu toate eforturile sale de a impaca diverse situatii, la care daca Balzac ar fi avut acces istoria literaturii universale ar fi fost cu siguranta alta. Si asta pentru ca diferentele intre Canalia intima si Canalia publica sunt formidabile, studierea acestora fiind cu siguranta o problema spinoasa a mileniului trei si depasind ca grad de complexitate misiunile spre Marte.

Apetenta Canaliei pentru victimizare e o alta majora proprietate a lui, derivata probabil din discrepantele comportamentale. Pentru ca, si aici vom incerca sa ni-l imaginam pe Take Ionescu la tribuna, la ce duce discrepanta comportamentala daca nu la conflict? Si cum profita o canalie de pe urma unui conflict? Ati ghicit! Prin victimizare, cea mai sigura metoda de atragere a unui capital de atentie in spatiul Carpacio-Danubiano-Porcic, care este Romania. Incheiem takeionismul.

Publicitate (advertorial constand intr-un hint comandat)

Iepurii Anaoana se remarca printr-o savoare deosebita. Comandati chiar acum iepurii Anaoana, singurii capabili sa satisfaca si cei mai gurmanzi consumatori. Relatii doar (demonstratio mirabilis) cu Canalia.

Sa ne gandim acum la sursa discrepantelor. Veti urla, sunt convins, ca e vorba de fobia Canaliei de a fi vulnerabil imixtiunilor diverse, potential malefic-pedesteptulfacatoare. Ei bine, nu e nevoie sa urlati, admit servil.

Veti argumenta mai departe ca nu e vorba de nicio discrepanta, in fond, si asta pentru ca sunteti convinsi de unicitatea Canaliei si unitatea, plenitudinea fenomenologica a acestuia, cunoscand doar un set distinct de caracteristice comportamentale cu care va considerati probabil norocosi sa fi venit in contact.

Si, ca orice speaker de la Mariott, va voi spulbera orice preconceptii socandu-va, facandu-va sa frematati in falsele voastre fotolii de Guvernator al Manilei, declarand ca nu stiti nimic, ca ati trait, respirat, citit, experimentat o minciuna. Vad stupoare pe fetele voastre, ceea ce, daca as fi un speaker la Mariott, mi-ar justifica salariul.

Discrepantele comportamentale ale Canaliei exista si sunt la fel de improbabile din punct de vedere stiintific ca si culoarea ochilor sai. E unul din acele lucruri pe care ar trebui sa le acceptati ca date, pentru ca incercarea de a le modifica e, pardon, futila.

Freud si Jung, dragilor, dupa cum probabil bine vedeti, exist, traiesc, am idei, sperante, chiar si o mama si un tata. Deci, se poate. Haideti, impacati-va!

Advertisements

2 Responses

  1. Tin sa o anunt pe Canalia pe aceasta cale ca nu e cu nimic deosebita fata de ceilalti care se numesc, cel putin medical vorbind, oameni. Toti suferim de discrepante intre ‘acasa’ si ‘dupa ce-am inchis usa in spate de dimineata’.

    comentariu editat de la conferinta Natura umana. Intre canalie si unfeldeom, tinuta cu aplauze la Howard Johnson

  2. nu stiu ce sa zic. bun post. excelent. dar sunt inca tumefiata, la fata si la inima, de discrepante.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: