Cismigiul la ora 9

Modificare substantiala de traseu pentru taurul Canalie, trecerea prin Cismigiu nu trecu neobservata nici de fortele de ordine ale Bucurestiului, iar ambasadorul Statelor Unite fu prezent si el la eveniment, dorind sa puncteze pe agenda sa de PR.

Insotit de o delegatie numeroasa de oficialitati, Canalia trecu Podul Mare, indreptandu-se catre Parterul Central, unde calca pe iarba, derutand SPP-ul si provocand plansete la sediul Ecologistilor, care-si jurara in barba sa se razbune.

Printre putinele lucruri care se misca in Cismigiu la ora 9 a.m. sunt degetele butucanoase ale pensionarilor, acestia scotandu-si picioarele din incaltari pentru a se implica si ei in chestiunea incalzirii globale, stiindu-se ca pensionarii se implica in general in orice, motiv pentru care scarile blocurilor din Bucuresti sunt locuri atat de sinistre.

In Cismigiu se mai misca si frunzele copacilor, starnite de o adiere tandra, complet samanatorista. Fanul cosit mirosea demential, aproape acoperind efluviile provenite de la degetele pensionarilor.

Pe marginea traseului adoptat de Canalia pentru traversarea Cismigiului se postasera strategic cativa cetateni aflati in tranzit, care isi pazeau cu multa bagare de seama sacosele de rafie, ale caror culori si modele ecosez au fost atat de apreciate de Traian Basescu incat si-a comandat cateva camasi identice.

Dupa o scurta cuvantare, aclamata indelung de Presedintele Romaniei si de Andrei Plesu, prezent cu totul intamplator in parc, Canalia se intretinu indelung cu Excelenta Sa Nicholas Taubman, apoi parasi subtil obiectivul.

In fata Nuntiului Apostolic de pe Str. Constantin Stahi, Canalia se opri un moment pentru a-l chema la poarta pe reprezentantul Vaticanului la Bucuresti, cu care discuta aprins printre gard despre situatia din Balcani si evolutia intrumentelor de scris intre secolele XI-XIV.

In fata sediului DNA, Canalia se intretinu cordial cu cativa jurnalisti, dadu cateva interviuri scurte pentru Realitatea, Antena3 si ProTV, apoi intra in cladirea in care lucreaza si scrise pe blog, decis sa-si inceapa ziua in cel mai placut mod cu putinta.

Advertisements

3 Responses

 1. te-ai gandit vreodata sa scrii o carte?

 2. apropos de prezenta inevitabila a batranilor in parc la acele ore tarzii ale serii…
  zilele trecute, indreptandu-ma spre casa cu unul din cele mai uzuale mijloace de transport bucurestene( famosul RATB) aud in spatele meu 2 batranei(dupa voce si conversatie- stiu ca nu e frumos sa “easedrop”- am putut sa le apreciz varsta):
  batranel1:- salut, X!
  batranel 2:- stii ce salut e la moda acum?
  – vive la jeunese!!
  si s-au amuzat foarte tare pe tema asta!
  reactia mea a fost sa-mi insusesc salutul si sa ma gandesc ca uite cine apreciaza 😉

 3. Era vorba de 9 dimineata, nu seara.
  Vive la jaunesse!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: