Canalia, tiganii si Politia Romana

Dupa ce acum un an si ceva Canalia suna la Politie pentru ca un dobitoc parcase aiurea si-i blocase decapotabila, iata ca aseara fu nevoie sa apeleze din nou la serviciile politistilor.

Pe str. ……..la carciuma de tigani a lui Micky, pe care eu si Iepurul il numim asa pentru ca are un Q7 cu numarul MCY, se desfasura duminica seara un chef tiganesc.

Muzica, absolut impresionanta. Nici vorba de dusmanii, banii, valoarea, smecheria sau masina de barosan. Erau ceea ce banuiesc ca se cheama manele. O muzica tiganeasca decenta, o voce placuta. Insa totul era la maxim, de parca eram la un concert pe stadion.

Am incercat sa ne uitam la un film, am inchis geamurile desi era inabusitor de cald iar afara adia o briza placuta.

Pana nu am mai rezistat si am sunat la 112. Am cerut la Politie si am vorbit cu dispecerul. “Doresc sa anunt ca pe ………. e un chef tiganesc monstruos”, spuse Canalia calm, demn si determinat. “Va rog sa trimiteti un echipaj”.

“Sigur, sigur, mai spuneti o data unde. Unde e asta, domne? Asa? La intersectia cu… aha, aha. Trimitem.”, zice afabil dispecerul de serviciu.

Neincrezator, Canalia ceru inca o confirmare, pe care o primi. Si se duse sa se mai uite pe geam, cantarind din ochi pietrele de calcar aduse de la mare. Geamurile lui Micky erau o tinta mult prea usoara. La fel si Q7, de altfel, ca sa nu mai zic de gloata tiganeasca stransa in fata portii carciumii.

Intre timp, Iepurul ii arata ca un tigan are o sabie.

Nedorind ca vizita politistilor sa se transforme intr-un macel, Canalia suna din nou:

“Am sunat mai devreme… cheful tiganesc… da, da…. sa stiti ca unul din tigani are o sabie mare si o agita. Nu stiu daca se incaiera, dar va rog sa avertizati echipajul, sa nu fie surprinsi”.

Dispecerul nota totul.

Politia veni, avura loc discutii, muzica fu data mult mai incet.

Canalia urmarea totul din intuneric. Isi nota si el numarul masinii, pentru a putea verifica cine era de serviciu in noaptea aceea pe masina respectiva.

Dispecerul suna si-i spuse ca echipajul nu a gasit obiectul plangerii.

“I-auzi”, zice Canalia. “Carevasazica baietii din masina B 51 HKS, care tocmai au vorbit cu tiganii declara ca asa era muzica de cand au venit ei si ca nu a fost data adineauri mai incet? Eu zic ca baietii cam mint.”

Apoi, dispecerul continua:

-Dumneavoastra ati facut doua sesizari. Una ca e muzica tiganeasca si a doua ca e cineva care agita o arma alba.

-Da, o sabie mare, confirma Canalia, naiv. Si nu m-am plans de muzica tiganeasca, am zis doar ca e prea tare si nu pot sa dorm.

-Si il puteti descrie pe cel cu sabia? Sau in ce masina s-a urcat?

-E un tigan inalt si gras cu sabie si e inauntru, nu cred ca a plecat cu nicio masina. Adineauri era inauntru.

-Va multumim. Buna seara.

Evident, dupa plecarea politistilor tiganii imputiti (da, domnule presedinte, tigani imputiti) au dat muzica la maxim.

Canalia, exasperat, nu ceda. Iepurul isi pusese dopuri in urechi si incerca sa doarma. Dar Canalia nu.

Asa ca suna din nou la 112 si ceru cu Politia.

“Buna seara. Imi cer scuze ca va deranjez din nou, dar altceva mai bun nu am de facut, din moment ce nu pot sa dorm. Da, cheful tiganesc. Da, multumesc”. Canalia vorbea mai calm ca niciodata, fierband insa de furie si calculand daca ar fi mai bine sa faca cocktailuri molotov din alcoolul de prin casa sau sa mearga pana la Petromul de pe Tudor Arghezi si sa cumpere doi litri de benzina.

Nu fu nevoie. Politia veni si cheful inceta total. Multumesc Politiei Romane. Iata ca isi fac datoria din nou.

Nu ezitati, sunati la politie oricand aveti de-a face cu tiganii. Trebuie sa se rezolve cumva. Insistati, insistati, insistati.

De fapt, sunati la politie ori de cate ori vedeti un tigan. Vad ca spre asta ne indreptam.

Advertisements

2 Responses

  1. eu am de-a face cu un club. se cheama “princess”. e cumplit, mai ales in weekend, cand parca se intampla totul la mine in casa. za polis vine, ei dau mai incet, za polis pleaca, ei dau tare si tot asa. aia care au clubul nu sunt nici tigani, ci houseri imputiti, nu au sabii, ci pile la primarie si animatoare pe care le agita pe mese. cred ca de-asta nu se rezolva!

  2. Nu te da batut! Insista! Suna la politie de cate ori e nevoie! Nu renunta! Ai dreptul sa dormi linistit, sa te odihnesti. Legea interzice deranjarea ordinii publice.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: