Canalia si evreul cartitor

In nenumaratele sale preumblari prin Bucuresti, incercand sa inmatriculeze un autoturism, Canalia da peste fel de fel de oameni, unii mai interesanti decat altii.

Ieri, Canalia tocmai iesise de la CEC-ul de pe Campineanu si urca spre Calea Victoriei, pe langa Novotel. O coada imensa de masini care claxonau. In intersectie, un politist. La urmatorul semafor de pe Victoriei un alt politist si probabil asa mai departe pana in Splai si pana la Cotroceni.

Basescu se deplasa cu coloana oficiala si politistii incercau sa goleasca tot traficul de pe Victoriei. Asa ca stradutele perpendiculare erau blocate complet.

Pentru a protesta, toti soferii de pe Campineanu, tinuti de minute bune in loc de politisti, claxonau incontinuu.

In fata hotelului, un evreu se adresa unui auditoriu mixt: muncitori, intelectuali, soldati in termen, femei insarcinate, pensionari si Canalia.

“Dar nu se poate asa ceva domnule. Ei nu isi dau seama ca deranjeaza? De ce nu cheama politistul asta un ajutor, sa mearga si sa-i amendeze pe toti astia care claxoneaza. Ce e vacarmul asta? Mie imi distruge creierii claxonatul asta”.

“Protesteaza si ei fata de politistii care ii tin aici in loc”, zice Canalia, desi evreul nu i se adresa numai lui.

Evreul continua cu cartitul. Nu se poate, ce tara e asta, nu suntem civilizati.

Apare o masina de politie, cu sirena la maxim. Coloana se apropia. Masina opreste chiar in intersectie. Sirena se auzea probabil chiar si din Drumul Taberei.

Canalia zambeste, se uita la evreu si il intreaba: “Dar asta nu va distruge creierul?”.

Evreul nu zice nimic, coloana se apropie, trece. Evreul remarca: “Basescu, Basescu era. Dar care e diferenta, domnule? Cand era la primarie cum putea sa mearga prin oras fara sirene? Care e diferenta acum, ca e presedinte? Sa opresti traficul in tot orasul ca sa treaca trei masini?!”.

Politistul le da in sfarsit drumul celor de pe Campineanu si in acelasi timp si pietonilor. Traversam toti Calea Victoriei, cu evreu cu tot.

Nu inteleg de ce incerca evreul sa atraga atat de mult atentia. Si de ce in stilul asta? De ce era atat de cartitor? De ce nu-si pune de-a dreptul o stea galbena in piept, sau un afis pe care sa scrie “Evreu”?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: