De la ciobanul Bucur la ciobanul Becali

Becali are blog. In limba romana, da. Eu credeam ca bloggingul e o activitate intelectuala, o forma aparte de exhibitionism, destinata oamenilor care simt ca au ceva de spus, au un comportament compulsiv in acest sens.

Acesti oameni scriu, pun poze si filme in Blog.

Un blog e o forma de comunicare si de aceea aparitia blogurilor politice era doar o chestiune de timp. Nastase a dat tonul si, fiind un tip inteligent, ma vad nevoit sa-l includ in categoria bloggerilor.

Dar sa-si faca Becali blog? E un fenomen bucurestean par excellence. Bucurestiul e o aglomerare de cocioabe si palate. Era normal ca Becali sa-si faca si un palat online.

Becali e practic semi-analfabet. Blogul e redactat de altcineva. Spun aceste lucruri, desi sunt evidente, pentru a fi spuse, totusi. Scrise undeva.

Acum 200 de ani, Becali si-ar fi lepadat caftanul si si-ar fi pus straie nemtesti, fara a se imbaia insa, ca un boier bucurestean obisnuit. Acum, Becali si-a lepadat limbajul si a pus un papagal sa vorbeasca in locul lui, ramanand acelasi semi-analfabet. Cu toate tentativele lui de a se educa, apeland la serviciile unor personalitati, Becali ramane un cioban.

Tot asa cum cu secole in urma calesti aurite razbateau ulitele noroioase ale Bucurestilor, astazi Becali da in gropi cu Maybach-ul lui si risca sa ii cada un stalp plin de cabluri pe masina.

Infiintat de ciobanul Bucur, Bucurestiul e destinat eminamente ciobanilor. De la cei de la metrou pana la cei din Parlament. De la ciobanii-femeie din spatele ghiseelor de la Circa Financiara, la ciobanii-copii de pe Hi5, numiti si cocalari sau pitipoance.

In Bucuresti, turma a capatat o noua forma. Romanii sunt in acelasi timp si oi si ciobani.

Ca sa nu mai vorbesc de magari. Sa faci pe cineva magar in ziua de azi e la fel cu a spune despre tine insuti ca esti un bou. Magarii nu trebuie demascati sau aratati cu degetul. Sovinul din mine spune ca trebuie loviti fara mila.

La fel ca Becali, acesti ciobani-oi de Bucuresti au avut sansa de a se educa. Au ales totusi sa nu o faca. In aceeasi situatie se afla si cei mai multi romani in prezent. Tranzitia nu se impaca deloc cu educatia.

Asa ca ne-am trezit intr-o tara in care Becali are blog si comunica. O tara cu oameni lipsiti de educatie care vorbesc si oameni care ii inteleg, culmea. Pentru ca asa sunt ei, asta e nivelul. O tara in care oamenii citesc libertatea si cancan si au cont pe haifaiv. Asta e tot.

Pentru a veni in sprijinul turmei de ciobani-oi, iata si cateva linkuri utile:

Blogul lui Becali

Libertatea

Cancan

Click

Hi5

Advertisements

4 Responses

  1. S-o punem de un google bomb cu cioban! 🙂

  2. Nu ii fac reclama analfabetului, de orice gen ar fi.

  3. Sa îi uram bun venit lui nea Gigi în blogosfera româneasca! 🙂

    Pâine si Blog…, asta, circ! :))

  4. Bine ai venit nea Gigi si speram sa scapi de puscarie cu toate miliardele care le ai sa apuci sa te bucuri de ele.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: