Dictatura butoanelor

Ideea de a avea o masina de spalat vase il sperie atat de mult pe Canalia incat dovedi un zel nemaipomenit si incerca sa spele in dimineata aceasta chiar si cea mai murdara craticioara pe care o are in locuinta.

Cum adica, masina de spalat vase? Si cand te mai linistesti si tu ca omu’, cand mai iei o pauza si intorci lumii spatele, concentrat deasupra chiuvetei din bucatarie, singur cu gandurile tale?

Cand, daca nu atunci cand speli vase, sa planuiesti o excursie? Cand sa te gandesti de unde ai putea face rost de niste cearceafuri de satin, intru indestularea Iepurului?

Canalia nu are de gand sa cedeze si aceasta ultima reduta a casnicitatii sau casnicismului sau, pentru ca de casnicie nu poate fi inca vorba.

O masina de spalat vase consuma curent electric, dar acesta e raul cel mai mic. Printre cele mai mari se numara si acela ca o masina de spalat trebuie sa fie, in principiu, plina atunci cand o pui in functiune. Dar asta, socoti Canalia, e peste poate.

Putini stiu ca atunci cand gateste, Canalia spala vasele pe care le foloseste pe masura ce acestea sunt folosite, nefiind deci nevoit sa se holbeze la oala de pe aragaz in timp ce masina de spalat vase asteapta cu gura deschisa sa-i mai pice un caston pentru a fi plina si a face o gargara cu detergent.

La final, cand masa e gata, toate vasele sunt deci curate. Daca ar avea masina de spalat vase, abia atunci ar fi pusa in functiune, zgomotul patrunzandu-i in ureche, lovindu-se de timpan, punand in miscare scarita, ciocanul si nicovala, iritandu-i nervul auditiv si deranjandu-i creierul, care trebuie sa le suporte pe toate si de aceea nu simte nicio durere.

Gandindu-se la toate cele de mai sus aplecat deasupra chiuvetei, Canalia spala cu indarjire craticioara pentru a demonstra inutilitatea masinii de spalat vase si superioritatea indemanarii lui.

Dupa ce reusi sa faca din craticioara unul dintre cele mai sclipitoare obiecte din locuinta, Canalia ofta, presimtind ca masina de spalat vase va da buzna in locuinta oricum.

Chiuveta lui, sfinta sfintelor, unde numai el are voie sa patrunda, va ramane un altar parasit. Progresul ii va mai trage un sut Canaliei, cu siguranta.

Sterse craticioara si o arunca la gunoi, sclipitoare cum era. Oricum n-ar fi supravietuit, lipsita de atingerea tandra a mainilor Canaliei.

Canaliei i se pregateste un alt buton pe care sa apese.

Advertisements

4 Responses

  1. cine crezi ca-ti ia tie masina de spalat vase ??
    mos craciun ???

  2. Dar nu vreau masina de spalat vase!!
    Nu vreau, nu vreau, nu vreau, nu vreaaaaauuuu!!!
    Daca aduce Mosu masina de spalat vase nici nu spal cu ea!

  3. vai ce mi-a placut asta cu gura deschisa si gargara cu detergent. chiar am vazut eu, am vazut, da, cum arata masina. si mutra ta.

  4. Da-mi mie masina si scapi de stres…. si asa eu nu am chef de vase decat daca sunt 2 cani si-o farfurie… 😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: