Varza la cuptor

Se toaca varza. Nu va chinuiti sa o taiati prea fin, nu are sens.

Peste varza tocata puneti sare si apoi va faceti ca o strangulati. Ganditi-va la Ion Iliescu, de exemplu, si o sa vedeti ce treaba buna faceti.

Dupa ce o strangulati o sa vedeti ca e mai frageda putin.🙂

Puneti varza intr-o tava adanca. Adaugati bulion, piper, cimbru si…. preferabil untura de porc. Daca nu aveti, puneti ulei. Mult. La o varza de un kilogram puneti cam o jumatate de cana de ulei. Sau de untura.

Adaugati apa pana cand lichidul ajunge la nivelul verzei. Nu trebuie sa depaseasca, sub nicio forma. Glumesc. Oricum, pe-acolo.

Puneti tava la cuptor (nu conteaza daca e incalzit sau nu).

Aprindeti si dati la maxim. Nu deranjati. Uitati-va la televizor.

Cand simtiti un miros de prajit dinspre cuptor mergeti si dati focul la minim. Lasati-o acolo pana se face maronie. Opriti focul si lasati tava tot in cuptor pana se mai raceste. Procesul se numeste trampare.

Scoate si mancati. Eventual cu fasolea cu ciolan. Pofta buna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: