Canalia si Puila. Episodul 1

Din ziua in care Dumnezeu i-l aduse pe Puila si-l aseza la biroul de vizavi, viata Canaliei lua o intorsatura ciudata. Venea la munca mai devreme, pentru a-l gasi pe Puila instalat deja la birou, aparent deja acolo de ore bune.

Incet incet totul deveni un fel de concurs, pana cand filmul se rupse si Puila ramase peste noapte la birou, iar Canalia il gasi acolo la ora 5 dimineata, ora la care credea ca va fi totusi primul. Nimic mai fals. Puila trona in fata monitorului, cu o halba de cafea in mana si ochii de o culoare nedeterminata, impanziti de vinisoare si de hematoame.

Canalia ofta, Puila scrasni triumfator, apoi cazu rapus de somn. Se trezi dupa 36 de ore, manca toate resturile de pizza din frigider, bau apa din toaleta si se culca la loc.

Cat timp il asteptase pe Canalia, Puila facuse 629 de bannere, 5853 de redimensionari si reusise sa gaseasca o metoda pentru a indexa saituri in flash, pe care insa o uitase din cauza privarii de somn.

Puila supravietuise mancandu-si un picior, care i-a crescut de atunci la loc.

Totusi, pe 4 iulie lucrurile luara cea mai neasteptata intorsatura. Canalia si Puila venira imbracati amandoi cu tricouri in dungi, proaspat barbieriti si tunsi la zero. In timpul zilei colegii ii confundara in repetate randuri, spunandu-i Canaliei Puila si lui Puila Canalia.

Abia in momentul in care Canalia intra din greseala peste Puila in baie si amandoi vazura simultan reflexia chipurilor lor odioase in oglinda, Canalia si Puila realizara cat de mult seamana. Diferentele subtile, pozitionarile microscopic diferite ale alunitelor faciale nu faceau altceva decat sa accentueze asemanarea socanta.

Se privira in tacere, iesira din baie, se asezara la birou si pusera in acelasi timp melodia “Son of a preacher man”. Privirile li se intalnira din nou si primul zambet al relatiei lor se nascu, la fel de imaculat ca sfantul duh.

Desi nu-si adresasera  pana atunci nicio vorba, Canalia si Puila simteau ca si-au spus totul.

Va urma!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: