Serios, despre banii de la FMI

Calcule simple.

20 de miliarde impartit la 20 de milioane de romani inseamna 1000 de Euro datorie de caciula.

Din cei 20 de milioane, 4 milioane se ocupa cu munca si cu producerea de Produs Intern Brut. Tot ei platesc grosul taxelor catre buget. Tot ei platesc pensii, asigurari de sanatate, tot.

Restul sunt bebelusi, cocalari, pitipoance, manelisti, studenti, pensionari, tarani care se ocupa cu sapatul si ingropatul de bani.

Deci, ramanem la cei 4 milioane si ajungem la 5000 de euro de caciula, pe 7 ani, cat am inteles ca e perioada de rambursare.

E cat o masina, nene.

Si or sa ma ajute pe mine banii aia cu ceva? Astupati gropile din fata sediului? Faceti vreo autostrada? Aeroport? Cai ferate? Ce faceti? A, echilibrati balanta comerciala cu ei?

Si de ce se baga Basescu atat de mult in chestia asta?

Pentru ca el e principalul beneficiar. El vrea un nou mandat. Si cand vin bani in tara, dintr-o data e mai bine.

Iar declaratia lui domn’ presedinte, cum ca luna mai va fi o luna buna pentru leu, pentru ca vin banii de la Comisie si scade cursul Euro, ce inseamna?

Inseamna ca ne luam atunci biletele de avion, pentru ca o sa fie mai ieftine?

Inseamna ca romanii o sa aiba bani de o caserola de mici in plus si de un Burger la 2 litri, pe care le vor consuma la iarba verde de 1 Mai?

Si de ce a trebuit sa fie si Geoana de acord cu imprumutul asta ? Cine e Geoana? A, candideaza si el la toamna.

Pai, in cazul asta, ar fi trebuit sa-l intrebam si pe Crin. Ca si el candideaza.

Advertisements

2 Responses

 1. M-am gandit si eu daca e bine sau rau sa luam imprumut de la FMI. La inceput, ma gandeam ca nu. Dar incet incet, am ajuns la concluzia contrara. Da, sa luam. E bine.
  Suntem tara care a platit 35 de milioane de euro pe studii de fezabilitate pentru autostrazi. Sa ne intelegem, 35 de milioane de euro ca sa ne spuna unii daca e sau nu nevoie de autostrazi. Pentru 3.5 euro, le spuneam eu ca da. Suntem tara in care statul a facut cel mai mare numar de milionari, tot in euro. Am spus bine, statul i-a facut. Afacerile cu statul, intr- forma sau alta, mai exact. Nimeni nu se astepta sa vina vreodata factura. A venit. O semneaza creditorii austrieci, printre altii. Nu meritam noi un imprumut de la FMI?
  Meritam.
  Cand va veni scadenta, banii astia nu o sa ii dam noi. Ii da statul. Care e pentru mine diferenta ca ii da la FMI? Oricum ii da baietilor destepti. Daca tot nu se face nimic, sa ii dea la FMI, de ce nu? Rezultatul este acelasi. Zero. Sa vina banii! Ii asteptam.
  Un ultim argument. Suntem colonie. Doar ca nu avem norocul sa fim in tarile calde. Si asta ne-a sarit.

 2. ai uitat la aceasta suma sa adaugi:
  – dobanda catre FMI
  – dobanda catre bancile locale pt ca banii imprumutati de la FMI au fost dati bancilor. Iar statul se imprumuta apoi de la banci, acesti bani. Deci noi platim doua dobanzi pe acest imprumut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: