Tunisia politica si administrativa

Tunisia este o dictatura. Sa nu intelegem gresit, nu cred ca e vorba de o tiranie. Autocratie, poate. In orice caz, in Tunisia un domn comanda, anume Ben Ali.

Pozele si numele dumnealui se afla pe toate gardurile, ignorand proverbul acela romanesc de bun simt. Tunisienii pe care i-am intrebat despre Ben Ali au zis ca e ok. Si Ceausescu era ok.

Hotelul in care am stat, Houria Palace, apartinea sorei lui Ben Ali. Autocarul cu care ne-am plimbat fusese importat prin reprezentanta MAN, detinuta tot de familia lui Ben Ali. Va faceti o idee, nu?

In Kairouan, orasul cu o mare moscheie si multe covoare, a avut loc o manifestatie spontana cu ocazia unei vizite oficiale a lui Ben Ali. Manifestatia a fost atat de spontana, incat cele aproximativ 300 de autobuze insirate pe marginea drumului ca sa care tunisienii la defilare se aflau acolo in mod intamplator, desigur.

Am inteles de la un ghid ca Tunisia are totusi si un guvern si chiar e impartita in niste judete conduse de niste persoane numite in functie. De Ben Ali.

Va urma

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: