Ei bine, Canalia lunii mai

Frizand regnul vegetal, Canalia traverseaza noile strazi care-l impiedica sa ajunga la noul sediu (luxos, gen vila) molfaind indre degete un muc de tigara pe care si-a aprins-o chiar cand iesea pe usa, desi stinsese una cu doar 1 minut mai devreme, ca sa se incalte.

Pe drum exista un singur chiosc, incomparabil cu chioscul doamnei de la colt de pe Praporgescu, care avea orice, de la portocale la biscuiti naturali cu ulei de masline.

Diminetile, Canalia si le petrece mai nou in compania unui negru, care are acelasi traseu cu el de la Rosetti pana la restaurantul Golden Falcon, unde lucreaza ca portar/valet/baiat de mingi.

Canalia respira greu, pentru ca Tunisia i-a facut cadou o viroza de ale carei efecte e greu sa scapi intr-o clima mai umeda.

Se resimte dupa petrecerea de aseara unde din fericire nu a fost cel mai tanar si asta pentru ca a venit si un copil de un an.

Dar diseara… va fi cu totul altceva, se gandeste Canalia privind trist catre copacii sufocati de noxe de langa liceu. E neatent si aproape calca intr-un cacat acoperit de niste muste mari verzi, identice cu cea pe care a ucis-o cu salbaticie azi noapte in timp ce aerisea, inecand-o smulgandu-i aripile, picioarele si strivind-o pana la urma in chiuveta din bucatarie, in care nu se afla insa niciun vas.

Cafetiera cea noua de la noul sediu cu birouri noi si aspirator nou sfaraie si Canalia stie ca e timpul sa o scoata din priza pentru a-si baga alimentarea laptopului la loc.

In parculetul din fata stau pe banci oameni care privesc la noul sediu, dorindu-si sa stea ei in el. Canalia se uita la ei din noul sediu dorindu-si sa stea el in parc in locul lor.

Sunt framantari tipice cartierului evreiesc in care fu mutat recent Canalia. Se aude ca vor mai veni 20 de oameni aici, deci zona redevine un ghetou.

One Response

  1. Las’ ca-i bine daca mai vin 20. O sa aveti o “retea sociala” mai mare, nu? 😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: