Sur-menaj

Starea naturala a Canaliei este de cele mai multe ori descrisa prin replica (destul de frecventa, de altfel) “Sunt frant. Sa ma intind putin”.

Una din teorii asupra sursei acestui sindrom a inceput sa prinda contur in mintea Canaliei dupa o intrebare bine plasata a Mirunei, o prietena a Iepurului. Desi Miruna era muci de beata, ca sa zic asa, a sesizat ca probabil am locuit intr-o garsoniera.

Corect, zice Canalia. Am locuit intr-o garsoniera, atat in Militari, cat si in Titan.

Prima garsoniera, din Militari, Canalia a inchiriat-o imediat dupa ce s-a dat jos din autobuz in autogara Pacii, cand a venit din Valcea si i-a fost frica sa se duca mai spre centru, stabilindu-se la nici 100 de metri de autogara unde se gasea autobuzul cu care ajungea acasa.

In garsoniera din Militari Canalia incerca doar sa se odihneasca, desi nu prea reusea, din cauza multiplilor factori perturbatori. Canalia a ramas cu sechele, una din ele fiind nevoia constanta de odihna.

A doua garsoniera, din Titan, i-a trezit Canaliei cele mai pozitive instincte. Odihna, relaxarea, pacea si linistea interioara pareau in sfarsit posibile. Putea face curatenie. Si in weekend putea sa doarma atat de mult incat se ingrasa un kilogram pe zi.

Dar, incet, incet, Canalia se reface. Acum are 2 joburi, nu mai doarme atat de mult in weekend, face si curatenie si se mai si plimba. E “frant”, dar are si de ce. Nu ca mai demult, cand era “frant” doar din ratiuni de autoconservare.

Si, pentru a nu intelege Iepuru cine stie ce din ce am scris mai sus, declar ca totul e de bine.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: