Incredibila si trista poveste electrocasnica a Canaliei, Combinei si Frigiderului

In primul rand trebuie sa stiti ca frigiderul este cel mai bun prieten al Canaliei. Alaturi de el Canalia isi petrece unele dintre cele mai frumoase clipe. Frigiderul ii da hrana necesara, ii ofera suport fizic pentru scrumiere, tigari, carti, telefon, chei, aprinzatoare de aragaz si ghivece cu ardei.

Fiind mult mai in varsta decat Canalia, Frigiderul e un fel de bunic ingaduitor, ale carui pete multicolore echivaleaza cu erele geologice pe care le-a traversat. Prin el s-au perindat feluri de mancare fanariote, purcei carati in portbagaj in anii ’80, celebrele prajituri de la Nestor de prin 1938, Brifcor, Cola, visinate, compoturi interbelice si mai nou caserole de Ikea pline cu branza albastra frantuzeasca.

Dar, ca orice batran, Frigiderul indura si el ravagiile vremurilor. Mai intai ii slabi vederea, becul din interior, din prima serie fabricata de Edison, se arse. Apoi chederul din cauciuc natural, extras din Brazilia in 1920, isi diminua capacitatea de etanseizare.

Incet, incet, decrepitudinea Frigiderului atinse proportii demne de capitolul cu ploaia nesfarsita din “Un veac de singuratate” de Marquez, carte pe care Canalia a citit-o langa Frigider, band din frigider, mancand din Frigider si fumand tigarile de pe Frigider.

Printr-un fenomen magic in Frigider incepu sa ploua ca in cartea lui Marquez. Calota de gheata din congelator incepu sa se topeasca, in concordanta cu suratele ei polare.

Camembertul cu mucegai frantuzesc prinse un mucegai romanesc. Umezeala prii totusi salatii din cutia de legume. Ploaia cadea din congelator, pe alocuri sub forma de averse. Intr-o noapte cazu o grindina cumplita, care distruse salata, accentua gaurile svaiterului si sparse toate proviziile de oua.

Canalia isi dadu seama ca Frigiderul nu mai rezista mult, la fel ca Terra. Dar, desi Canalia nu poate schimba pe moment planeta pe care locuieste, poate schimba Frigiderul.

Intra in scena Combina.

Canalia o cunoscu pe un site de electrocasnice, unde Combina era animatoare, pozand mai mult despuiata si lasandu-se pipaita la pret de toti curiosii.

Intrara in vorba si dupa cateva tatonari decisera sa se mute impreuna.

Tot Combina fu cea care ii spuse Canaliei de azilul de frigidere, numit Buy-Back Institution. Impreuna pusera la cale tradarea. Ducerea bunicului Frigider la Buy-Back Institution, cumpararea contractului Combinei, urmat de promisiuni ferme legate de asigurarea hranei, suport pentru tigari, chei, telefon si asa mai departe. Canalia, la fel ca Avraam, dar invers, si-ar fi sacrificat propriul bunic Frigider pentru nurii Combinei desantate de pe saitul cu electrocasnice.

Pe 5 iunie insa, planul lor fu dat peste cap. Guvernul se opuse iubirii lor, precizand ca locurile la Buy-Back Institution s-au ocupat si nu mai sunt fonduri pentru alte internari.

Contractul Combinei fu achitat miercuri 10 iunie, onoarea Canaliei fiind in joc.

Acasa, bunicul Frigider se bucura enorm ca primeste o nepoata, tragand un ropot de ploaie de vara. Canalia se gandi ca Frigiderul ii va da Combinei sfaturi despre congelare si ii va face instructajul in privinta protectiei muncii, avand in vedere ca va lucra in mod nemijlocit cu energia electrica.

Familia electrocasnica dadu o petrecere, bucataria animandu-se cu chicotelile discrete ale Combinei, tusea isobarica a bunicului Frigider si refrenurile fredonate de Canalia, care robotea alocand diverse functii fiecaruia si impartind alimentele in consecinta.

Iepurul, emotionat de privelistea fericitei familii electrocasnice, aduse de complezenta si Aspiratorul, care aspira si el la functia de electrocasnic, insa e doar un var prin alianta.

Bucuria lor fu intrerupta doar de cotidianul si monotonul Fiare Vechi Luam, aducator al atator presimtiri.

Advertisements

3 Responses

  1. 😀 senzational, pamchin !

  2. minunat. superb. genial. superlativ.

  3. Now that was funny. 🙂
    Si empatizez cu bietul Frigider. Simt ca in curand voi renunta si eu la al meu. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: