Nu am nimic cu cioroii, bozgorii sau jidanii

Canalia vrea sa ia pozitie in mod oficial fata de chestiunea tiganeasca, evreiasca si ungureasca. Pentru ca e foarte la moda sa-ti dai cu parerea asupra fenomenelor de xenofobie, ura rasiala si asa mai departe.

Iar titlul exprima foarte dragut atitudinea normala, casual, a romanului fata de “ceilalti”.

1. Evreii

Romanii nu au si nu au avut niciodata inteligenta de a fi cu adevarat antisemiti, iar antisemitismul romanesc e unul inertial. Nu poti acuza o natiune imbecila de antisemitism, ci doar de imbecilitate.

2. Tiganii

In privinta tiganilor, cred ca atitudinea generala e atat de generala incat suntem fortati sa generalizam. Chiar daca nu suntem adeptii generalizarilor. Tiganii fura, tiganii omoara. Sunt generalizari. Din pacate, sunt pertinente.

3. Ungurii

Despre unguri… numai de bine. Atata timp cat Romania si Ungaria o tin in continuare pe drumul pe care au apucat-o, adica progres economic, latraturile UDMR-ului vor avea un ecou din ce in ce mai mic. Iar chestiunea Parlamentului European, in care Romania a trimis foarte multi unguri, e complet desueta. Parlamentul European e o institutie fara atributii. Comisia, in schimb, conteaza. Si Romania are comisar pe probleme lingvistice.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: