Problemele de stil ale Canaliei

Constatand ca are probleme de stil, Canalia petrecu luni de zile in cautarea sinelui, in special prin metoda rostogolirii prin pat in timpul somnului. Probabil de asta viseaza mereu ca cineva il infasoara intr-o clatita sau intr-o lipie si incearca sa-l inece cu ketchup sau cu gem de caise.

Atat de mult se rostogoleste Canalia prin pat, incat daca l-ai filma si apoi ai da imaginea mai repede, ar semana cu un crocodil care insfaca prada si se roteste, pentru a o dezmembra. Canalia nu insfaca insa nimic, ci doar tine tandru o perna in brate, visand ca tine in brate o perna.

In urma rostogolirilor, salteaua Canaliei prinse o forma vag concava, ca un fel de cada din material textil. O albie. Da, posibil de porci. OK, Canalia va permite si sa va imaginati cum se scalda el noaptea intr-o albie de porci. Da, va lasa chiar si sa va imaginati cum ca ar avea un rat mic si simpatic, niste copitele roz si o codita spiralata.

Dar rostogolirile nu rezolva problemele de stil ale Canaliei. Probleme grave, desigur, de care insa nu se ocupa decat el, fiind neglijat de curentul principal al gandirii stiintifice mondiale.

Niciodata, se gandi Canalia trist, nu se va acorda un Nobel pentru rezolvarea problemelor de stil. Nimeni, pe aceasta planeta, nu se ocupa cu probleme de stil. Niciun om nu are trecut pe cartea de vizita functia de “Analist pe probleme de stil”.

Nu exista stilologi, nu exista nici facultate de stilologie, probabil pentru a nu se confunda obiectul de activitate cu acela de reparatii stilouri. Stilul, ofta Canalia, e ultima preocupare a umanitatii.

Daca stilul ar fi, de exemplu, incalzirea globala, atunci ar exista un fel de Greenpeace, numit Stilpeace, care ar salva stiluri esuate, cum Greenpeace salveaza balene esuate.

Canalia intreprinde insa si alte feluri de cautari ale stilului. De exemplu, cautarile mentale. In aceste momente de cautare mentala a stilului, Canalia nu mai aude si nu mai vede nimic, riscand sa fie lovit de masini, muscat de caini sau acostat de cersetori. De aceea, Canalia reduce cautarile mentale cat poate de mult.

Dar ce probleme de stil poate avea o Canalie?

In primul rand, problema absentei acestuia, problema raritatii manifestarii si problema deficientei oportunitatilor de exprimare. Adica stilul se manifesta rar si cand se manifesta Canalia e cine stie pe unde, sau de fapt doarme si nu poate sa scrie.

Exista insa si zile fericite, in care Canalia scrie, scrie, scrie, placandu-i ce-a scris.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: