Nu merge liftul

Langa cabinetul stomatologic unde Canalia si-a definitivat dantura translucida, pe o banca de lemn, in fata intrarii unui bloc, sedea un individ greu descriptibil.

Ca varsta, sa tot fi avut intre 12 si 67 de ani. Aparent, nu facea altceva decat sa stea pe banca. Dar adevarata sa functie acolo era foarte complexa.

In primul rand, deschidea usa oricarei persoane care iesea din bloc. Dupa ce deschidea usa, remarca uluit ca usa era deja deschisa, apoi radea putin. Insotea persoana cativa pasi, apoi o intreba daca merge liftul. Raspunsul era invariabil “NU”.

In al doilea rand, cand cineva incerca sa intre in bloc, individul acosta persoana si ii spunea pe un ton informativ-trist ca “nu merge liftul”.

In al treilea rand, orice trecator, care nici nu intra si nici nu iesea din bloc, era oprit la o scurta sueta, care incepea cu “Nu merge liftul” si se incheia cu “Pai, ma duc sa vad daca merge liftul”. A doua afirmatie era o minciuna gogonata, pentru ca individul nu intra in bloc si nu constata cu ochii lui daca merge sau nu liftul, ci se baza doar pe informatiile celor care ieseau din bloc.

Tinerelul-batranel parea un prizonier, un handicapat fara rampa. Cu toate astea, era tare sprintar, alergand spre usa cand ieseau oameni din bloc, apoi spre trecatori si inapoi spre usa, catre oamenii care intrau in bloc. Desi parea ca sta la etajul 10 si ii e imposibil sa urce fara lift, probabil locuia la parter.

Individul abia avea cateva secunde de liniste, in care se odihnea pe banca, langa Canalia.

Tot acest du-te vino al puberului pensionar ii crea Canaliei o stare de nervozitate. Un lift e o bagatela. O nimica toata. Ce daca nu merge? Poti urca incet-incet, cu pauze. Poti sa cobori usor. Mai vezi si tu ce ghivece si-au pus vecinii de la palierele inferioare. E o lume noua, pe care nu o vezi decat cand se strica liftul.

Canalia analiza mai atent individul care indeplinea functii de portar, usier, liftier in somaj, incercand sa traga o linie si sa-i precizeze varsta. Dupa mustata, avea 15 ani. Dupa privire, 80. Dupa slapi si sosete, era abia trecut de 55.

Dupa o discutie mai ampla cu un mosneag, tinerelul batranel deveni si mai misterios. Din discutie reiesea ca era un nepot al mosneagului. De aici rezultau doua concluzii complet diferite. Fie mosneagul avea 3-400 de ani, fie tinerelul era intr-adevar tinerel si avea 14-15 ani. Canalia inclina spre a doua varianta, desi nu are suficiente probe.

3 Responses

  1. O, Doamne, matematica asta…

  2. Canalie care esti canalie, mai lasa liftierii si hai la bairam! A lasat Silvia casa goala, asa ca hai sa ne facem de cap!
    http://sunkissed.ro/2009/07/16/soft-spot/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: