Canalia si domnita la ananghie

Aseara, Canalia se intorcea de la supermarketul Real, fericit ca are portbagajul plin cu bunatati. Cel mai mult se bucura ca are gris unguresc si ciocolata de menaj.

In cartierul tiganesc, adica pe Str. Anton Pann (tigan), o domnita in varsta de aproximativ 50 de ani era la ananghie. In ce consta ananghia? Un caine. Canalia, cainofob renumit, intra imediat in alerta. Domnita la ananghie trebuie salvata de dulaul fioros.

Cum proceda Canalia?

Incepu sa claxoneze si sa se apropie, trecand pe contrasens (dupa ce s-a asigurat in prealabil). Reusi sa taie calea bestiei. A cainelui, nu a domnitei la ananghie. Apoi isi relua drumul, constatand ca potaia fusese potolita de interventia providentiala, aproape divina.  Canalia potrivita la locul potrivit si la timpul potrivit.

Apoi, Canalia privi domnita la ananghie, sperand la un gest de salut plin de recunostinta. Vazu cu stupoare o fata acra, deloc binevoitoare.

Isi dadu seama de adevarul dureros: domnita la ananghie luase gestul sau cavaleresc drept unul total marlanesc. Crezuse ca fusese victima unei persecutii ad-hoc, fara nicio justificare. Un gest gratuit, menit sa o sperie, sa o agreseze psihic. Un gest atat de intalnit in Romania si mai ales in Bucuresti.

Canalia o declara imediat drept proasta, apoi se cai. De ce?

Pentru ca romanii iubesc animalele. Chiar cu pretul vietii si al integritatii corporale. Pentru ca romanii iubesc animalele mult mai mult decat oamenii. Si-atunci, domnita la ananghie probabil nu se considera amenintata de dulau. Poate vroia chiar sa-l mangaie, sau sa-i dea ceva de mancare.

Pentru ca romanii au o zicala: Facerea de bine nu miroase-a bine. De aceea, gestul Canaliei putea fi interpretat cel mai bine ca fiind unul agresiv.

Si-atunci? De ce ii mai pasa Canaliei de oameni? De ce ajuta el domnite la ananghie? Nu e mai bine sa le lase sa le jupoaie cainii?

Advertisements

2 Responses

  1. 🙂 Canalia te rog continua sa faci astfel de gesturi. In urma cu un an si jumatate un taximetrist a speriat un caine ce incerca sa o manance pe Mimi.
    Enorma recunostinta a lui Mimi nu s-a tradus decat printr-o privire mirata ca nici o bucata din ea nu e molfaita de caine.
    Indraznesc sa speculez ca si domnita de mai sus era doar lovita de surpriza ca nu a fost mancata 🙂

  2. Interesant. Ma bucur sa aflu ca nu sunt un imbecil. Care va sa zica, eu si taximetristii.. niste boieri.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: