O speta interesanta

Puteti urmari filmul aici.

Cursa ilegala de masini?

Viteza neregulamentara?

Putea sa-l evite?

Individul traversa neregulamentar. Dupa parerea mea, asta e tot ce conteaza. In film se vede cum s-a oprit, socat ca spre el vin masini, desi traversa pe rosu. S-a oprit o fractiune de secunda, apoi a tasnit inainte, direct spre masina. Daca se oprea, traia. Daca nu traversa pe rosu, traia. Soferul putea sa aiba si viteza sunetului.

Voi ce ziceti? E ok sa ti se intocmeasca dosar penal ca omori un nenorocit care traverseaza pe rosu?

Advertisements

8 Responses

 1. da, e foarte no r m a l.
  sa ii faca.

 2. Nu trebuie incurajata viteza excesiva.
  Trecerea de pietoni e sfanta, indiferent de semafor, chiar si rosu, trebuie sa il faca mai atent pe sofer.
  Vinovat pentru moartea pietonului este chiar pietonul.
  Soferul este la randul sau vinovat, dar nu pentru moartea pietonului. Facand abstractie ca pietonul a murit. Facand abstractie ca soferul avea viteza mare, cam greu de dovedit dealtfel, ce pedeapsa credeti ca merita soferul?
  Are caz penal? sa fie pedepsita infractiunea pentru care este anchetat prin inactiune si amenda contraventionala.
  A avut viteza, daca se dovedeste, sa se suspende chiar anuleze permisul cu posibilitatea de redobandire in urma unui nou examen.

  Argument: conduceti linistit, 50la ora, noapte, culoarea la semafor verde, brusc apare un nenorocit, il loviti, inevitabil si moare. Ati fi de acord chiar macar cu o condamnare prin suspendare? Bineinteles ca nu, este revoltator.

 3. Eu cred ca a fost sinucidere. Dupa ce se va descoperi identitatea victimei se va demonstra acest lucru. Cand ai BMW si avocat in 5 minute, nu te duci la puscarie.

 4. da, ma, daca nu trecea pe rosu, traia, dar si daca ala nu ar fi fost angajat intr-o cursa si nu ar fi avut peste 100 la ora, iara, traia. deci culpa e si a soferului. indiferent cat de tembel e pietonul, cat de beat e sau cat de mult isi doreste sa se sinucida, si soferul are responsabilitatea lui. depasirea limitei de viteza in localitate si cursele de masini sunt interzise tocmai pentru evitarea accidentelor. nu e nicio speta, ca iti spun eu ce se va intampla: individul nu va face nici macar o zi de puscarie, va face cu suspendare. in fiecare noapte se gasesc niste mitocani de bucuresti sa faca intreceri de-astea chiar in buricul targului, pe magheru, sa-i vada lumea, de, pe elisabeta, pe sub nasul lui oprescu…curse care nu sunt niciodata penalizate! si nici chiar cand produc accidente cu victime, soferii nu se aleg nici macar cu condamnare…

 5. Eu nu sunt de acord cu cursele.
  Spun doar ca pietonii nu trebuie sa treaca pe rosu. Niciodata. Altfel, o patesc. Cum a patit-o si nefericitul asta.
  Cine trece pe rosu si e lovit de masina, din punctul meu de vedere e un sinucigas.
  Stii ca e posibil sa te loveasca o masina. Accepti acest lucru. E sinucidere.

  • e foarte probabil ca individul sa-si fi dorit sa moara. sau nu, nu se stie. dar noi nu avem dreptul sa luam viata cuiva, chiar daca ala ne-o cere. ba mai mult, avem obligatia morala sa incercam sa il salvam. asa cum pietonul isi asuma riscul de a fi omorat daca trece pe rosu, asa si soferul trebuie sa isi asume riscul de a omori pe cineva circuland cu viteza mare, cu mult peste limita legala. cred ca se dau permise de conducere prea usor si ca toti candidatii ar trebui filtrati prin examene psihologice. si ar trebui sa li se explice clar care le sunt responsabilitatile la volan.

 6. da, suicid, nu vazusem filmul ca nu mergea, am scris si la criserb, e destul de clar.
  suicid.

 7. SUICID nu pentru ca a trecut pe roshu, se vede destul de clar intentia in momentul cand sare dintre benzi…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: