Reguli tabinet

Stie cineva regulile de la tabinet? Adica, alea mai subtile. Cate puncte pentru cele mai multe carti, lucruri de genul asta.

Advertisements

7 Responses

 1. Da. Se ia pachetul de carti (fara jokeri), se amesteca cartile, iar primul jucator (cel care primeste carti primul) are dreptul sa aleaga ce carti i se dau. Cel care le amesteca trebuie sa ii arate acestuia 4 carti, iar daca primului jucator ii convin, i se mai dau inca doua. Daca nu ii convin cartile, acestea se pun la masa si i se dau alte sase carti pe care nu are voie sa le mai refuze. Celui de al doilea i se dau tot sase si tot asa (la fiecare jucator cate sase, dar regula cu alesul cartilor se aplica numai la primul jucator). Daca primul jucator a refuzat primele 4 carti, acestea se pun la masa; daca nu le-a refuzat, dupa ce se impart cartile la toti jucatorii, se pun 4 carti la masa.

  Regula este simpla: cartile de zece, asarii, damele, regii si valetii sunt puncte. Zecele de romb se numeste vacuta si valoreaza 2 puncte. La fel si doiul de trefla, valoreaza tot 2 puncte. Restul cartilor valoreaza un punct (adica zecarii, asarii, valetii, damele si regii). Cu cartile pe care le ai in mana trebuie sa iei de pe masa. De exemplu, ai un valet in mana. Daca la masa ai un zecar si un doiar, 2 + 10 = 12, deci cu valetul poti lua zecarul si doiul. De-altfel poti lua de pe masa in orice combinatie, numai sa fie egal cu ce ai tu in mana. Scopul tau este sa faci cat mai multe puncte la final. Daca nu ai ce sa iei de pe masa, lasi o carte din mana – care vrei tu – jos. Daca unul dintre jucatori ia toate cartile de pe masa, se cheama ca a facut o tabla (trebuie sa intoarca o carte din cartile care le-a luat de pe masa cu fata in sus, ca sa nu uite de tabla). Daca un alt jucator a facut o tabla, cel care a facut inainte tabla, trebuie sa o ridice (adica sa reintoarca cartea cu fata in jos). Tabla valoreaza un punct. Daca ai 3 table la sfarsit, inseamna ca ai trei puncte. Cand jucatorii termina cartile care le au in mana, acetora li se dau alte carti din pachet, impartite in mod egal. Daca nu mai sunt cate 6 carti de jucator, se impart in mod egal cartile, astfel incat fiecare sa aiba acelasi numar de carti. Jucatorul care ia carte de la masa ultimul (iar pana la terminarea jocului nimeni nu mai ia nimeni de pe masa), are dreptul sa ia toate cartile care raman la masa.

  Mai era o regula de care insa nu sunt sigur: la sfarsit numara fiecare cate carti a strans in total si cel care are cele mai multe primeste inca 3 puncte.

 2. Multumesc foarte mult. Nu mai jucasem de vreo 15 ani.
  Mi-am amintit de zecele de caro si de table.

 3. bun. mersi ma tot contrazic cu familia cum se joaca. mersi mult de tot!

 4. mircea esti tare! ai iubita?

  si cati ani ai?

 5. si mai trebuia adaugat de exemplu ca… asul jos se pune doar de 1.. deci de exemplu daca e jos as si 2 nu poti lua cu dama_13… pt ca as si 2 fac 3 nu 13…

 6. si inca ceva… la sfarsitul jocului daca este egalitate de puncte… se numara cartile si treflele… asa se face departajarea… daca ai mai multe carti ca adversarul iei 2 puncte…daca ai trefle… mai iei un punct.

 7. daca la table ai un 10 caro si un 2 trefla inseamna 3 puncte fiecare!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: