Cu animalul in casa

Ce-a insemnat, pana la urma, aparitia omului ca specie? E adevarata teoria aceea cu barbosul care l-a facut pe Adam din lut si pe Eva dintr-o coasta? E adevarat ca barbosul le-a spus lui Adam si Evei sa fie stapani peste animale si sa le dea nume? E adevarat ca le-a interzis sa consume animale, cu care nu aveau voie decat sa se joace?

Nu.

Aparitia speciei umane reprezinta triumful omului fata de animale. Omul fie se batea cu animalele, fie le fugarea, ca sa le manance. Acela e om, care omoara, fugareste sau se bate cu animalele.

Dupa zeci de mii de ani in care oamenii au locuit ba cu porcul in pestera, ba cu capra in casa, ba cu crocodilul sub scara si cu leopardul dupa gard, ai fi crezut ca omenirea a invins si-a reusit sa scape de animale, cu care convietuiau de nevoie.

Dupa ce au aparut fermele, gradinile zoologice, parcurile cinegetice si rezervatiile, ai fi crezut ca omul ia o pauza, se spala, se da cu parfum si se duce la teatru, linistit ca nu mai pute a bizon si nu mai e nevoie sa rânesca in sufragerie inainte sa-si bea cafeaua.

Dar nu. Omului i-a trecut prin cap o bazaconie si mai mare decat aia cu barbosul. S-a gandit sa-si ia un animal in casa. O pisica, un caine. Uneori chiar un porc. Foarte multi, din nostalgia de a auzi cum se plimba sobolanii noaptea prin pod, au cate un hamster.

Destul de multi au acvarii cu pesti mici, pe care nu-i mananca, ci prefera sa se uite la ei.

Asta, se gandi Canalia, e cea mai odioasa tentativa de corupere a speciei umane. De cand suntem noi prieteni cu animalele? De ce, dupa lupte milenare, revenim la o situatie contra careia am luptat? E o contrarevolutie. E o lovitura a neanderthalienilor.

Niciodata nu a fost specia noastra mai amenintata. Si pericolul cel mai mare e ca suntem subminati din interior.

Canalia vede lucrurile cu totul altfel. Animalele trebuie sa aiba casuta lor, separata de casuta lui. Porcul are cotet, vaca are grajd, gainile au alt cotet, cainele are o cusca. Pisicile nu au o casa bine identificata. De cele mai multe ori, ele locuiesc in fanar, unde fac si pui. Asta e ordinea mondiala care trebuie respectata.

Animalele nu au voie in casa!

Advertisements

2 Responses

  1. Hai mai… nici macar cutzulache mic cu ochii mari, daca stai la casa?

  2. In curte. Nu in casa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: