Zahi Hawass

Atatea documentare am vazut pe Discovery cu Zahi Hawass, incat am impresia ca e singurul egiptean care stie sa scrie si sa citeasca, motiv pentru care i s-a acordat un titlu de doctor.

Zahi e singurul care are voie de la guvern sa vorbeasca despre piramide, de exemplu. In general, domnul Zahi Hawass sustine ca au fost construite de marele popor egiptean si se lauda cu marea lui natiune egipteana, insinuand cu nerusinare ca intre vechii egipteni si egiptenii arabi de azi ar fi vreo legatura.

Cand mai gaseste cate o mumie, Zahi se pozeaza cu ea, parca indemnandu-ne sa remarcam frapanta asemanare dintre el si Nefertiti.

Mai mult, Zahi e atat de in tema cu piramidele si cu templele ridicate de poporul lui egiptean, incat neaga dreptul oricui altcuiva de a face noi dezvaluiri, noi descoperiri, de a emite noi teorii despre piramidele si templele lui scumpe.

Zice unul ca sub piramida sunt niste pesteri. Zahi zice ca la Giza nu mai e nimic de descoperit, ca de, a trecut el pe-acolo deja si pe unde trece Zahi nu mai mananca nici oaia istorie antica.

Cand o sa moara, or sa-l puna in sarcofagul lui Keops, asa cum merita. Eu zic ca merita mai din timp.

One Response

  1. Se stie deja de decenii ca nu exista un egiptolog mai calificat decat Zahi Hawass. Legenda spune ca pentru egiptenii moderni, el este ce era pentru egiptenii antici faraonul. Altfel, pare un baiat destept, care are, presupun, spate la guvernul nu foarte democratic din Egipt si, presupun de asemenea, un contract de imagine si exclusivitate cu postul tv respectiv. Umbla zvonul ca ar face parte si din niste organizatii mai obscure, care practica un soi de terorism telearheologic, adica, terorizeaza telespectatorii, strigand frenetic “Keops” si rotindu-si ochii la camera, in vreme ce ameninta cu indexul colegii caucazieni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: