Canalia detectiv

Azi-noapte Canalia adormi mai repede decat de obicei pentru ca terminase de tradus Secret Japanese Airplanes, documentar pe care il veti urmari cat de curand pe pachetul Discovery.

Adormi si se apuca de visat. Nu mai tine minte exact ce si cum, insa isi aduce aminte foarte clar ca era detectiv. Era ceva cu o infractiune, comisa intr-un hotel si el investiga. Erau si niste neni imbracati in costume cu vesta si cu ceasornic, ca intr-o carte de Agatha Christie.

Canalia se plimba pe coridoare, pune intrebari, se duce si se-ntorcea, ca intr-o circa financiara. Era un fel de Hercule Poirot, dar ceva mai sprinten. Una-doua era la usa altei camere. Si intrebarile le punea cumva ca detectivul Columbo. Se facea ca pleaca si mai punea o intrebare. Nenii cu veste si ceasornice era timorati, raspundeau, il invitau inauntru si-l serveau cu ceai si briose cu afine. Canaliei ii placea foarte mult munca lui de detectiv, pe care o gasea deosebit de agreabila. In vis se gandise sa se plimbe cu bicicleta pe holurile hotelului, sa ajunga mai repede la briose si la ceaiuri.

Canalia nu-si aduce aminte daca a rezolvat infractiunea sau nu. Cel mai probabil el o comisese, de fapt, si incerca sa adoarma banuielile tuturor, facandu-se ca e detectiv, ca sa nu-l intrebe nimeni nimic si sa continue sa-i ofere ceaiuri si briose.

Cand se trezi vazu ca dormise pe spate, ceea ce el crede ca nu-i sta in fire, insa Iepurul il contrazice.

2 Responses

  1. Ce vis! Ai ajuns si detectiv.
    Dar nu mai comite infractiuni, magarusule!
    Weekend placut!

  2. Canalia e sau a fost fan detectivul Columbo? poate de la asta se trage visul asta 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: