Sa ne mai tragem un sut in cur?

11 zile pana cand romanii isi vor trage din nou un puternic si hotarat sut in cur, pentru ca nu mai au de ales. Nu mai au de ales decat intre Basescu si Geoana.

Nu ca ar conta. Nu e ca si cum am regreta ca suntem nevoiti sa alegem intre hoti si hoti. Pentru ca alternativa sunt tot hotii.

Si stiti de ce? Pentru ca romanul a ajuns hot. A ajuns necinstit.

Romanul si-ar vinde votul imediat. S-ar duce cu autocarul la turism electoral, daca ar sti ca nu va pati nimic. Multi o fac deja. Au facut-o acum, in primul tur, o vor face si mai mult in turul al doilea.

Asa ca nu conteaza. Cine iese, cine vine la Guvern, ce va fi cu referendumul, daca schimbam Constitutia. Sunt niste false probleme. Niste jucarii electorale carora romanul nu le rezista.

Adevarata problema e ca o luam in jos, mereu. Ca devenim ceea ce detestam, ceea ce aratam cu degetul. Incepe sa ni se para normal sa scoatem mana pe geam si sa aratam muie aluia care ne-a taiat fata cu bemveul lui meserias. Incepem sa ni se para normal sa nu avem drumuri, sa nu avem buget, sa murim ca nu avem medicamente sau aer curat.

Incepem sa credem ca e normal sa se fure, ca e normal sa fie coruptie, ca nu se poate impiedica nimic, ca asta e situatia, ce sa facem…

Ne transformam noi insine, fara sa ne dam seama. Ganditi-va ce oameni erati acum 10 ani. Ce faceati, cu ce va ocupati. Cum vorbeati, ce muzica ascultati. Nu as vrea sa par retrograd. Ci doar sa va spun ca ne ducem dracului, pierzand zi de zi lucrurile care credeam ca ne definesc. Ramanem lipsiti de orice forma de educatie, de exemplu. Ca natiune.

Situatia in care suntem acum, din punct de vedere al alegerilor prezidentiale, e o forma a acestei involutii. Iata unde am ajuns, din nou.

La turul doi nu ma mai duc. Pentru ca la turul intai am stat la coada in aeroport si asa-zisa democratie din Romania nu merita un sacrificiu chiar atat de mare.

Si de ce mi-as trage si eu un sut in cur? Nu e ridicol?

Advertisements

4 Responses

 1. bravo canalia. ai sesizat niste aspecte reale ale societatii actuale. e bine ca ai ridicat aceasta problema, poate ne face sa ne oprim putin pe loc din mersul nostru inert, parca ghidati si educati de catre mass media. eu as mai adauga inca o problema. cat de mult sunt influentati oamenii , in optiunile lor, de catre tv. , cat de indoielnice sunt modelele care se propun in diverse emisiuni. problematic insa e si fapul ca aceste emisiuni n-ar exista daca n-ar fi un public care sa-l hraneasca cu audienta. adevarul e ca e mai greu sa modelezi tu insuti un bloc de piatra, prin propria-ti vointa, intr-o sculptura frumoasa, decat daca ti-ar oferi cineva, pe tava, un bloc de piatra mazgalit in nuantele materialismului si superficialului, pt. ca de….suntem prea stresati si ocupati ca sa mai avem timp sa ne mai ocupam si de viata noastra interioara ce se usuca pt. ca soarele a fost ascuns dupa norii diverselor interese meschine, fatarnice. sper sa fie de bun augur aceasta idee.

 2. Canalia, acest apostol care sesizeaza probleme reale!!!
  Hai sa-ti spun inca vreo cateva. “Incepem sa credem ca e normal sa se fure, ca e normal sa fie coruptie, ca nu se poate impiedica nimic, ca asta e situatia, ce sa facem”. Am mai comentat despre natura umana. Da, e normal sa se fure, e normal sa fie coruptie, da, asta e situatia si tine cam de pe cand ne-am dat jos din copac. Exista insa un anumit prag de suportabilitate, de acceptare la nivelul “societatii reale” (ce-mi place asta!!!) al respectivelor practici. De dorit este ca acest nivel de toleranta sa scada. Or, la noi, a crescut foarte mult si pana si acest “standard inalt de hotie si coruptie tolerabile” a fost depasit de mult!
  Imi place sa cred ca asta vrei sa spui …
  Doar ca nu este asa, draga Canalie, ma tem ca suntem in grafic! Nu l-am depasit, il ducem spre noi culmi. E ca socialismul stiintific. In fine.

  Nu stau nici sa explic de ce e bine sa mergem la vot. Pur si simplu, pentru ca putem. Pentru ca, daca nu ai pe cine vota, este normal (ca tot vorbim de asta) sa mergi si sa-ti anulezi buletinul, ca sa nu dai nimanui ocazia sa-l fure. Dreptul meu la opinie. Si tot e un vot blam. Numarul masiv de buletine nule in orase (unde, se presupune, populatia urbana, bla bla bla) nu cred ca poate fi altfel interpretat. Eu sustin ca o politica de tipul “votez BaseplusGeoana, egal vot nul, egal zero, egal blam” e mult mai buna decat una de “protestez si nu ma duc la vot = de fapt, mi-e lene si nu sunt motivat”. Bah, cetatene!!!

  Mai am o problema reala. Votul negativ. L-am dat multin in 2004, sa scapam de nastase si am dat peste tata-sau. Stau si ma gandesc, mai bine cu raul pe care il stii sau speri la un rau mai mic si zici ca lasa loc de bine?

  In concluzie, eu ma duc la vot. Si ii votez pe ambii, pe acelasi buletin.

 3. Canalie, nu ar fi mai indicata pentru unii zona genitala? In special pentru capcaunii care se mai iluzioneaza ca va fi bine…

 4. Eu am mers pe varianta generalizata. Unele persoane (dezavantajate de natura, desigur) nu poseda in zona genitala chestii care sa doara extraordinar de rau. 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: