Canalia si sarbatorile de iarna

Canalia se uita la telefon din ce in ce mai des. De fapt, frecventa cu care se uita la telefon este invers proportionala cu timpul ramas pana la Craciun. Stie ca din clipa in clipa trebuie sa soseasca primul mesaj cu “Fie ca sfanta Lumina a sfintelor Sarbatori…. ISUS CRISTOS… mai fericit, bucurii NUMAI BINE” plus eventual o mica glumita electorala sau politica. Dupa ce vine primul mesaj, vine si al doilea, apoi al treilea, apoi toata existenta Canaliei se transforma intr-o batalie crunta, intr-o incercare disperata de a sterge mesajele din Inbox mai repede decat vin.

Canaliei nu-i e jena sa desconsidere atat mesajele, cat si expeditorii. El viseaza la o lume in care cei cu adevarat doritori de a-i ura un an mai bun, un Craciun mai nu stiu cum, un brad mai verde sau un porc mai gras, il suna si-i spun asta, nu-l includ intr-o lista de oameni pe care dau nu 2 lei, ci 2 centi.

Dar nu asta e motivul pentru Canalia se framanta si scrasneste din dinti in somn in preajma asa-ziselor sarbatori de iarna. In naivitatea lui, Canalia crede ca magia Craciunului ii va face pe oameni mai buni, poate chiar si pe el, deci. Cu toate astea, nici vorba de asa ceva. Canalia devine din ce in ce mai rau, incat se gandeste chiar sa-si deschida un alt blog, numit Binefacatorul, pentru ca, ajungand o canalie, blogul asta n-ar mai fi deloc surprinzator.

Dar ce face el? Ce-l macina zi si noapte? Ce-i apasa creierul ? Infractiunile. Da, da. Infractiunile pe care le comite zi de zi. Traverseaza neregulamentar, zgarie cu intentie sau din culpa diverse autovehicule parcate pe trotuar, arunca tigari aprinse in cosuri de gunoi, sperand la un incendiu fenomenal care va rade Bucurestiul de pe harta. Ca sa nu mai vorbim de activitatea lui profesionala, dominata de subminarea cu buna-stiinta a increderii (oarbe si imbecile) a romanilor in magnificii lor alesi.

Ce e mai rau e ca observa cresterea nivelului infractionalitatii de acest tip in randul populatiei. Vede oglinzi sparte, zgarieturi mult mai profunde pe masini, nu facute de el, ci de altii, mult, mult mai furiosi si mai instabili.

Aharhismul Canaliei tinde sa ajunga de la mijlociu la derizoriu. Faptele lui odioase se pierd intr-un ocean de raufacatorie civica, de insubordonare, de insalubritate si insolenta. Anul acesta, se gandeste Canalia, un alt prag va fi depasit, imediat dupa pornirea goanei generalizate dupa cadouri si dupa provizii pentru salatele de boeuf, a la russe, dupa pulpa de porc, brad fals, globuri in forma de cub si beteala aurie.

Acolo, in supermarketuri, romanii, sau mai bine zis canaliile inconjuratoare, vor invata ultimele lucruri noi din viata lor, isi vor perfectiona metodele de involutie si isi vor insusi ultimele subtilitati ale artei de a trai in cocina.

Apoi vor iesi cu plasele pline si se vor indrepta spre apartamentele lor ipotecate, vor fi atacati de caini migratori pe drum, vor fi loviti de masini, calcati de tramvaie in timp ce traverseaza neregulamentar, vor calca prin noroaiele lasate de echipele de foraj urban, vor sparge cu lovituri seci cutiuta interfonului defect, vor urca in medie 4 etaje pe scari, liftul fiind in revizie de 6 ani si isi vor ucide partenerul de viata cu un copan congelat de curcan american.

Si uite-asa, Canalia se rasuceste si scrasneste din dinti, cunoscand de pe acum destinul final al poporului sau, inghitind resemnat tot, absolut tot ce i se intampla si nedorind altceva decat sa primeasca primul mesaj cu “Sfanta Lumina a Sfintelor Sarbatori ale Luminii Nasterii ….ISUS CRISTOS….Multe Bucurii… plin…. belsug… mai bine”.

Advertisements

3 Responses

  1. 🙂 vorbe interesante

  2. cu lumina e de pasti 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: