Politeturi matinale

Cam pe cand Canalia visa ca Mos Craciun i-a adus un ATV, pe care l-a parcat sub brad, de unde nu mai poate sa-l scoata, interfonul suna. Pasii grabiti ai Iepuricului rasunara prin livingul inghetat, trezind-o pe doamna Husky de la parter, care visa ca a castigat la EuropaFM o croziera pe Dunare.

Iepurini nu vorbeste, doar confirma ceva. Apoi inchide, vine langa pat si-i da Canaliei prima veste proasta a zilei: trebuie sa mute masina.

In timp ce Canalia doarme, timpul nu sta pe loc, cum ar crede multi cititori. Deloc. Alti oameni sunt treji si facdiverse  lucruri. De exemplu, suna la Politie sa vada cui apartine Citroenul din parcarea Administratiei Financiare si unde are domiciliul persoana respectiva. Apoi, vine la usa si suna la interfon, ca sa-si puna in aplicare santajul monstruos.

Resemnat, ca un client Vodafone, Canalia se imbraca tacticos, convins ca nu vine nimeni sa-i ridice masina. Afara ningea. Cobori, porni masina, o lasa sa se incalzeasca, timp in care avu cea mai politicoasa conversatie pe care a avut-o vreodata cu un paznic.

Bietul paznic.

Timorat de sosirea directorului, paznicul se vedea cu un Citroen pe cap, parcat de 2 zile in acelasi loc, in parcarea Administratiei Financiare, unde au voie sa parcheze doar cei care au un anumit tip de ecuson, precum si handicapatii.

Probabil rasufla usurat cand il vazu pe Canalia si scoase un nor de aburi bovini din orificiul buco-nazal.

Canalia: Si, ai sunat la Politie? Cum ai aflat unde stau?

Paznicul: N-am sunat eu, a sunat directorul. Si va rog sa nu mai parcati aici, ca aici e parcare platita de Administratia Financiara. Seara si pana dimineata la ora 7, n-am nimic cu dumneavoastra, puteti sa o lasati aici.

Canalia: Da, dar la 7 n-am unde sa ma duc, ca sunt toate locurile ocupate.

Paznicul: Azi v-am ocupat eu un loc, sa aveti unde sa o mutati. (Canalia remarca o capra metalica pe locul doamnei Husky).

Canalia: Ma duc direct la servici, n-o mai mut.

Paznicul: Dar va rog sa nu o mai lasati aici. De 2 zile e in parcare, si asta e parcare platita de Administratia Financiara. Seara si pana dimineata la ora 7, n-am nimic cu dumneavoastra, puteti sa o lasati aici.

Canalia: Bine, nu o mai las aici.

Paznicul: Ce vreme…

Canalia: Da. O sa fie coada astazi la accidente usoare.

Paznicul: Ce sa-i faci…

Canalia: Diseara auzim ca drumarii au fost surprinsi, ca nu se-asteptau sa ninga. Pai cum sa ninga, pe 15 Decembrie?? Nu se poate!

Paznicul: Hahahaha!

Canalia se urca la volan, curata parbrizul si luneta, isi puse centura. SI ISI DADU PALARIA JOS!

Isi pusese o palarie, de nene. Clasica, cumparata din Sighisoara. Cu palaria asta pe cap, Canalia arata de vreo 50 de ani. Respectabil, cu siguranta. Deci de-aici politetea paznicului.

In general conversatiile se derulau altfel. Canalia intreba “Ce vrei???”. Paznicul spunea: “Muta, dreacu, masina, ca nu e locu’ tau!!”. Si asa mai departe.

Palariile sunt bune. Calmeaza paznici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: