Urmeaza inca un an de sacrificiu

Am mai scris despre sacrificii. Asa ca nu mai scriu. Ramane doar titlul. Sa vorbim de altceva.

1. Tiganii care taiau curcani in fata Administratiei Financiare

Da, vecinii mei de vizavi, o familie de tigani cocheti, taiau curcani pe zapada, in fata Administratiei Financiare a Sectorului 1. Iepurul era deranjat rau, mai ales de faptul ca nu se poate face nimic. Ce daca chemi politia? Nu vor face nimic. Au mai venit, au plecat. N-au facut nimic. Niste jigodii tiganii astia. Si politistii aia la fel.

Pe mine nu m-au deranjat foarte tare de data asta. Mi se pare normal sa tai animale. Da, e nasol sa le tai pe spatiul public, sa stropesti cladirile cu sange. Dar tiganii erau veseli, cam cum sunt eu cand tai porcul. Nu ca eu as taia porci in drum. Chiar asa porc nu sunt.

Dar sunt un taran, da, e iremediabil. Credeti in asta, e posibil sa va ajute sa ma percepeti.

2. Chestiunea zapezii

A nins cum ningea odata. A fost destul sa ne distruga, insa. A fost rau, dar a cam trecut. Va mai ninge pe 28, in ajunul plecarii mele in Grecia. Asta asa…. de la Majestatea Sa, pentru o incheiere de an. Un an de rahat, per total. Nu, scuze. N-am vrut sa zic “de rahat”. Am vrut sa zic de cacat. Urmeaza 2010, un an in care n-o sa mai zicem “Ultimul stinge lumina”, ci “Ultimul trage apa”.

Mi-am cumparat o lopata de zapada. Frumoasa, ieftina, din fier. Facuta in China, evident. Cine altcineva mai produce lopeti pe planeta asta? Romania in niciun caz.

Aud povesti despre solidaritatea soferilor afectati de zapada. Mi se pare o minciuna. Nu mai exista solidaritate. Viata de aici e un efort continuu de a iesi din uriasa flegma care acopera totul.

O fi frumos pentru cei care vor sa schieze. In Austria, in Bulgaria.

3. Chestiunea cadourilor

N-am luat niciun cadou, pentru nimeni. Nici nu stiu ce sa iau, de altfel. Nu ma ajuta caracterul. Sunt incapabil sa imi imaginez ce obiecte as putea cumpara pentru a le da apoi altcuiva. Mie insumi mi-e usor sa-mi fac cadouri. Mi-am facut cadou o caciula cu blana (falsa) si niste pantaloni (imitatie de blugi, de fapt niste streci cu captuseala, buni la frig).

Evident, voi primi cadouri de la altii. Am mai asistat la lucruri de acest gen. Stiu ce inseamna un cadou. Stiu cum se cumpara, de unde. Cunosc toata procedura. Nu pot trece insa la actiune. Nu stiu de ce, ceva ma opreste. Avaritia, nesimtirea? Nu stiu. Sper sa remediez in aceste ultime 3 zile.

4. Chestiunea centralei termice

Am reusit s-o resetez, acum merge bine. Dar cat chin, cata frustrare, cati nervi, cat stres. Stateam minute in sir langa calorifer, blocat, pur si simplu, asteptand sa se mai opreasca, sa nu sara instalatia in aer.

In stare de soc, aproape, constatand ca ma lupt cu ceva de neinvins. Ca orice as face, ajung in acelasi cacat de unde am pornit. Ca ma invart in cerc, inconjurat de oameni rauvoitori, incapabili, evazivi, mincinosi.

5. Sociopat, psihopat etc

Da, am o tendinta macabra de a nu cultiva relatiile cu oamenii din jur. De a-i pierde pe drum, cumva.

E sfarsit de an, trag linie si adun plusurile si minusurile. Da, sunt multe plusuri, dar sunt toate manjite cu cacat.

Advertisements

One Response

  1. well i for one still smell nice 😀 cheer up, i hear greece is lovely this time of year 😛 have a cozy, friendly, homey one. christmas. or whatever else you choose.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: