Dintre binefacerile casatoriei I

Nimic nu e mai frumos decat o Canalie la casa lui. Eventual si cu mici canalii in jur, cu ochi identici, malefici si scormonitori de sensuri amuzante ale vietii, universului si intregului rest.

Dar, dintre miile, zecile de mii de beneficii ale casatoriei, nu doar un ten formidabil de curat e tinta Canaliei. Ar mai fi si luna saptamana de miere.

Ce este o luna de miere?

Este un concept arhaic, complet golit de continut in zilele noastre, din cauza unor factori considerati in vremea conturarii notinii de luna de miere ca fiind absolut inadmisibili. Ma refer, desigur, la concubinaj si sex premarital.

Si-atunci, ce ne mai ramane noua din luna de miere?

In primul rand, excursia.

In al doilea rand, din luna de miere ne mai raman 7 zile de miere, hai sa zicem 10, dar in general luna de miere a devenit saptamana de miere.

Ar trebui (si ar fi bine) ca saptamana de miere sa fie un prilej de disipare sau atenuare a tuturor tensiunilor, de relaxare, de atingere a unei armonii, inainte de “luarea vietii in piept” de catre cei doi, posibil 3, depinde de intentii.

O saptamana de miere ar trebui, in principiu, sa te faca sa uiti de cat de penibil te-ai simtit la propria nunta, imbracat ca un paun, dansand, participand la ritualuri la care nimeni nu are idee de ce participa si a caror singura explicatie a ramas “asa se face”.

Mai mult, ar trebui ca dupa o saptamana de miere sa te poti intoarce de unde ai plecat cu ganduri mai bune, cu pofta de viata, cu putere de munca si alte asemenea notiuni jenante, care fac gloria limbajului de lemn.

In principiu, casatoria e momentul indeplinirii unor dorinte. Nu mai e vorba de dorinte banale, de genul… sa fac si eu sex. Sau… sa vad si eu o … Nu. Asta era acum 2000 de ani. E vorba de alte dorinte. De genul… sa ajung si eu in Bali. Sau… sa-mi iau un BMW, pentru a relua o gluma mai veche.

Desigur, important e ca ambii soti sa isi indeplineasca o dorinta comuna. Din nefericire, Canalia constata ca el si Iepurul nu au o asemenea dorinta comuna, in afara de a merge intr-o excursie, intr-un loc frumos, care sa nu fie in Romania. Si sa nu fie in Grecia, ca e prea de tot, in Grecia o sa avem timp sa stam o viata intreaga.

O alta binefacere a casatoriei ar fi dezbaterile zilnice asupra unor teme deosebit de importante, cum ar fi “ce mancam azi”, sau “de ce nu ai dus gunoiul”. Dar aceste dezbateri va sunt desigur cunoscute, nu trebuie sa intram in detalii.

Sa ne concentram pe armonie, pace, liniste, destindere pana la coma a nervilor.

Advertisements

9 Responses

 1. Cea mai mare binefacere a saptamanii de miere este faptul ca ai un pic de timp liber, o nevasta proaspata, deci moment propice de conceput urmasi. Sau asta nu-i o binefacere? 😀

 2. Nu stiu. E?

 3. mergeti la londra! 😀 da nu ca acolo nu va relaxati:P

 4. Cred ca mergem in Scotia. Mare, soare… Sean Connery, Roslyn Chapel.

 5. In nordul Scotiei Shetland mainland!

 6. M-am uitat pe detalii, e cam scump. Nu sunt avioane directe, zborul costa destul de mult, ferries foarte scumpe si doar pana la Newcastle. In rest, incepe sa ma atraga ideea.

 7. All you need is inside intell!
  Am auzit ca e scump, s-ar putea sa fie tot mai ieftin in Islanda, e un moment propice sa faci turism acolo.

 8. dada, that would be cool! 😀 si poti sa-mi aduci un pulover d-ala smecher de acolo. win-win!! 😛

 9. 1. sa crezi tu ca pleci o luna in miere. Mai mult de trei zile doar cu bilet scris de la parinti. Ce naiba Johnny, mai avem si treaba…

  2. Pentru a continua o gluma si mai veche “… si calul spune: ba tu ai o fata lunga”

  3. Go west!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: