Salvat de drojdier

In primul rand as dori sa spun ca nu stau prost cu banii. Faptul ca azi mi-am golit pusculita pentru ca nu mai aveam loc sa pun bani in ea e tocmai dovada.

Dar, cand te duci la alimentara cu o punga plina cu monede, poti fi etichetat in mai multe feluri.
In primul rand, pari un cersetor profesionist care isi transforma prada in bunuri de consum. As intelege sa fiu perceput asa daca as fi intr-un showroom Audi, singura masina pe care si-o permit cersetorii profesionisti romani.

In al doilea rand, as parea un chiflar care a ramas fara bani si a umblat la pusculita. Da, lucrurile ar parea ca stau asa, daca mi-as cumpara o paine si niste parizer. Dar eu vroiam sa-mi cumpar 5 (cinci) pachete de tigari. Nu stiu daca e tocmai definitia chiflarului.

Tentat sa demonstrez ca nu sunt nici cersetor, nici chiflar, planuiam pe drumul spre alimentara ca dupa ce pun punga cu monede pe masa sa scot o bancnota de 100 de RON si sa-mi iau si altceva. Ar fi fost dovada irefutabila ca nu e cum crede lumea.

In alimentara era o coada ca niciodata. Exclusiv femei si toate cu o problema de sanatate, preponderente fiind problemele mintale, dar am observat si o doamna cu un picior stramb. Desigur, nu exclud sa fi avut si probleme la mansarda.

Am stat cuminte, pastrand distanta si am asteptat ca doamnele sa se mai duca sa mai ia un mar, sa mai iasa din magazin ca sa ia 3 RON de la sotul aflat in masina, sa mai ceara o felie de parizer, cu riscul de a depasi suma alocata cosului zilnic.

Discutiile erau cam asa:

– Imi aratati, va rog, gemul acela?
– Da.

– De care e?
– De prune.

– A, e de prune. Pai, mai dati-mi niste ciuperci. Dar sa nu fie multe.
– Cam de cat sa fie?

Si tot asa.

Si ma gandeam ca numai eu lipseam in toata nebunia asta. Eu, cu punga mea de monede.

Dar am mers mai departe.

– Buna ziua.
– Buna ziua.

– Aveti Kent 8?
– Da.

– Dati-mi 5 pachete. Si pun punga cu bani pe tejghea.
– 5 pachete?

– Da.
– Vi le pun intr-o punga?

Da, sigur, zic eu, convins ca ma ia de sus si reputatia mea e distrusa. Cunoscut in cartier drept om serios? Prostii. Chiflar! A venit la alimentara cu punga de monede si si-a luat tigari. Povestea se va propaga. Nimeni nu va tine minte ca mi-am luat 5 pachete de tigari, ci numai partea cu monedele, insinuand teoria chiflarului.
Nimic nu ma putea salva, sau asa credeam eu.

Pentru ca urmatorul client a spus cu o voce groasa, grav afectata de vicii puternice:

– O sticla de spirt!
– De spirt?

– De spirt.

Advertisements

4 Responses

  1. Am trait ceva similar intr-un magazin de haine 🙂 nici ieftine dar nici scumpe. doua doamne, de nationalitate indoielnica, dar cu certitudine, de rasa asiatica – nu ca ar conta, dar fac povestea mai delicioasa, zic eu – inaintea mea, la casa, cu haine de vreo 200 de euro. dupa ce vanzatoarea le-a trecut prin scanner, au trantit pe masa o punga cu monede. o punga mare cu monede, pe care vanzatoarea s-a apucat sa le numere, calm, relaxat. constatand ca au depasit bugetul (punga) femeile au incins o discutie in chineza, despre, banuiesc, la care sa renunte. se facuse deja o coada mica in spatele meu, care eram in spatele lor, dar lumea era calma, nimeni nu comenta, nimeni nu zambea cu subinteles. doar vanzatoarea era toata un zambet, chiar si atunci cand a inceput sa scoata din produsele de pe bon. dupa care a procedat la renumarare. dupa care a pus monedele la loc in punga si a trecut-o unei colege, sa o verse direct in casa. dupa care s-a rupt punga. monedele s-au imprasitat in tot magazinul, jumatate cel putin din personalul angajat procedand la colectare. in continuare, vanzatoarea zambea. a multumit celor doua cliente si a trecut, in sfarsit, si la marfa mea.
    am precizat ca nu eram in romania, nu?

  2. hai sa ma fut in gura, ai avut ceva haz. e ziua ta?

  3. mai era nevoie?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: