Canalia la 30 de ani

E 22 aprilie si Canalia implineste 30 de ani. Nascut in luna pacalelilor, meseria de redactor la Trombon i se potriveste ca o opinca.

In 30 de ani a reusit sa ajunga de 30 de ori mai greu decat la nastere. Cate 3.4 kg/an, aproape constant.

Celor care le plac coincidentele sau conspiratiile le recomand pagina Wikipedia despre ziua de 22 aprilie. Probabil se va retine ca sunt cu 2 ani mai mare decat Kaka.

Unora le va placea probabil ca impart ziua de nastere cu Lenin, Oppenheimer, Kant sau Jack Nicholson (cu care seman ingrozitor de mult astazi, pentru ca sunt nebarbierit, nespalat si am o coama pe care intentionez sa o elimin la primele ore ale diminetii).

E ziua internationala a Pamantului. Corect, mereu am avut un caracter chtonic. Bravo prietenului care citeste si realizeaza semnificatia cuvantului.

Desi sunt impulsiv, violent, crud, ba chiar bestial pe alocuri, cei mai multi retin probabil placiditatea, calmul, poate chiar lenea, atribute atat de diferite, dar care se potrivesc (ca o opinca) zodiei in care m-am nascut: taur.

Desigur, femeile din viata mea au apreciat toate, la timpul lor, zodia mea atat de speciala si de viguroasa.

Am depasit speranta de viata a multor natiuni. N-am reusit insa nici sa intemeiez o religie, nici sa pornesc o revolutie. Ba, n-am facut nici armata.

Din cei 30 de ani, 18 am fost la scoala. Unii spun ca mi-ar fi placut cartea. Sunt de acord, daca se refera la Shogun.

Nu am pasiuni, dar nici vicii demne de mentionat.

Printre talentele mele se numara intelectul vivace, faptul ca-mi pot tine respiratia 2 minute (o adaptare la mediu), un simt al umorului atat de dezvoltat incat sunt nevoit sa mi-l temperez (ba chiar mi se spune insistent uneori sa termin) si abilitatea de a incheia o fraza aparent prea intortochiata pentru a i se da un final inteligibil.

Prin forte proprii am reusit sa invat sa merg pe bicicleta si sa inot. Celelalte lucruri le-am invatat de la altii.

Ce n-am reusit in cei 30 de ani? Sa ma dau peste cap.

Ce-as vrea sa schimb ? Unii spun ca nu regreta nimic, ca asa cum a fost, viata lor e buna si ca n-ar fi ajuns unde au ajuns daca ceva ar fi fost diferit. Ei bine, asta e o prostie enorma. Sunt cateva variabile atat de infime, incat traseul n-ar suferi mari modificari. Dar ele tin mai degraba de suflet.

As schimba, daca as putea, cateva lucruri, asupra carora subconstientul meu revine destul de des. Dar e imposibil si nu incerc altceva decat sa ma impac cu ce-am facut sau n-am facut.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: