Popasul Doi Iepurasi

Pe drumul dintre Tulcea si Constanta se afla minunata localitate Babadag. La vreo 3 km spre sud, catre Constanta, se afla Popasul Doi Iepurasi.

E greu de gasit pe net, in afara de situatia in care cauti anume Popasul Doi Iepurasi. Noi am stat acolo pentru ca n-am vrut sa dam 150 RON pe o camera oriunde la mare. Sigur, erau si camere la 200 sau 250 RON, la Corbu, decente.

Dar la Popasul Doi Iepurasi o camera costa 80 RON, un pret corect. Si atunci, de unde obsesia lor pentru costurile mancarii? Sa va explic.

Popasul Doi Iepurasi inca mai traieste in Era Gramajului. Adica are un meniu in care scrie Rosie 100 g.  3 RON. Pe bon scrie Rosie 1.2×100 g. = 3.6 RON. Si asa mai departe.

Dar sa zicem ca nu e o tragedie cu rosiile sau cu portiile de peste. Poate ca bucatarul lor nu poate aprecia cantitatile (sunt politicos). Dar la PIZZA? Adica, in meniu scrie Pizza Quatro Stagioni 350 grame- 12 RON. Pizza servita are 450 grame. Oricum toate pizzele au 450 grame. Si atunci, de ce mai pui pretul pentru 350 grame ?

Dar sa fiu cinstit. Cei de la Popasul Doi Iepurasi nu m-au tras in piept. Era clar in meniu cum stau lucrurile. Si nici n-am achitat vreo monstruoasa nota de plata. 42 RON pentru o saramura de crap, o omleta, telemea, masline, kaizer, rosie, o cola si o apa plata. Dar asta a fost TOT! Pentru ca de mancat nu am mai mancat la ei.

Cum e mancarea ?

Mancarea e ok. E cum ti-ai gati-o tu, fara sa ai experienta de bucatar. Bucatarul sau bucatareasa e cu siguranta cineva de-al casei, poate o matusa.

Cum sunt camerele ?

Am stat intr-o camera mica, lipita de o alta, printr-un perete de rigips. Vecinii nostri au facut sex, intre orele 00:47 si 01:03. Tin minte, pentru ca ma uitam la un film cu Jackie Chan si ma uitam la ceas sa vad cat de frecvent se baga reclame (frecvent).

Camera era prevazuta cu o incapere adiacenta in care puteai sa-ti faci nevoile si sa te speli. Nu o pot numi baie propriu-zis, pentru ca dusul nu avea cabina, nici macar bazin. Era o incinta de igienizare.

Din cauza incintei de igienizare, a carei podea ramanea umeda mereu, in camera era un miros (nu cine stie ce, dar se simtea) de umezeala, de prosop imbacsit.

Pilota era murdara, insa acoperita cu un cearceaf probabil curat, dar spalat cu dezinfectant, al carui miros semana cu mirosul camerelor de hotel de pe litoralul anilor 80.

Popasul e asezat intr-o padure. E liniste, e racoare. Camera avea plase de tantari, dar erau rupte. Traficul nu se auzea deloc.

In loc sa stam 2 nopti, am plecat a doua zi dimineata. E pacat, zic eu, pentru ca Popasul Doi Iepurasi e foarte convenabil pentru cineva care vrea sa viziteze Dobrogea (cum am facut noi).

Enisala e foarte aproape, Histria la fel. Delta e la doi pasi, Jurilovca (si vaporul spre Gura Portitei) la fel, foarte aproape. Drumurile sunt bune(cu exceptia unei portiuni, in poligonul de tragere Babadag, unde mai cad obuze, la propriu).

Popasul asta are multe multe avantaje. Dar pana nu iese din Era Gramajului si pana nu se aranjeaza putin camerele, pentru mine ramane un loc de evitat.

7 Responses

 1. data viitoare alege bulg-area ca destinatie! **** sau *****stele frumos mirositoare ! Toaletele si cearsafurile lor sunt mai safe! Nu mai investi in turismul unei tari in care economia e ca toaleta de la doi iepurasi
  Apropo : data viitoare foloseste ”lenjerie de pat” sau mai verifica , din cand in cand anumite cuvinte tb verificate …vezi : IOOP nu mentioneaza cearceaf. DEX-ul recomanda ‘cearsaf’, cearceaf’ este mentionat doar ca varianta.

 2. si daca eu folosesc ‘haine de pat’ e clar…sunt praf si pierduta pe vecie.

 3. Vezi, scump la tarate si ieftin la malai !
  Merita sa faci o asa economie ?

  • Merita. Daca era un hotel mai bun, stateam si noaptea de sambata spre duminica. Am fi platit 300 cazarea si mancare pentru o zi in plus.

 4. deservire sub orice critica…chelneritele foarte ..absente, in mod special pe data de 15-07-2012 ora 13-30 sectorul din dreapta linga barul de afara,…pacat de munca celor care au aranjat asa frumos Popasul….

 5. ce pretentii mai au unii la 80 de ron

 6. dreaq te-a pus sa te cazezi intr-o locatie destinata ,,datului la buci”?sau cum I s-o spune in IOOP.dece nu te-ai documentat in prealabil?sau n-ai prealabil?…lol!acolo trag tulcenii mai cu dare la mana cand au cate o escapade extraconjugala.dar ca sa fim sinceri,de mancat se mananca mai bine decat in multe locatii din,,bulg-area”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: