Canalia ucigatorul de dragoni

Unde sa te lupti cu dragoni daca nu in tara lor de origine, Grecia? Ce fel de dragoni? Pesti-dragon, pe care cativa turisti romani au binevoit sa calce anul acesta, in timp ce intrau in Marea Egee, suferind neplaceri dureroase.

Inarmat cu tubul de respirat al unui snorkel, Canalia pluteste la suprafata marii, la circa 1 m de mal. Capul il tine cufundat in apa. Are snorkel. Observa atent un peste dragon cu o coada decolorata. Pestele sta ascuns printre niste pietre, parand mort. Are pe cap doua apendice verzui, care seamana cu alge sau cu alte lucruri apetisante pentru pestisorii din zona. E tehnica lui de vanatoare.

Corpul pestelui dragon e acoperit de tepi. Are un cap urias, seamana cu un guvid mai mare si zace nemiscat, amenintator, pandind victimele ademenite de excrescentele sale.

Canalia ia o piatra si incearca sa-l loveasca. Da gres. Pestele ramane nemiscat. Coada decolorata ii lasa Canaliei impresia ca pestele e mort. Ei bine, nu e. E doar o tehnica de camuflaj. Canalia iese din apa si cauta o arma.

Intors in apa cu tubul de snorkel pe post de sulita, Canalia regaseste pestele dragon in acelasi loc. Il atinge cu tubul de snorkel. Pestele dragon se deplaseaza vreo 2 metri. Canalia dupa el. Momentul culiminant. Canalia il loveste mai tare, in cap. Pestele dragon fuge spre o destinatie necunoscuta. Speriat, Canalia se retrage la mal. Prinde din nou curaj si intra dupa dragon. Dragonul nicaieri.

Canalia isi continua precaut explorarea submarina. Ajunge la padurea de alge, unde bibanii de mare cauta crabi si scoici. Dungile lor seamana cu ierburile. Camuflajul e perfect.

Canalia se concentreaza pe o zona nisipoasa, unde observa mici tumuli, cu o gaurica in varf. Sigur sunt animale acolo. Imprastie nisipul cu o miscare de evantai. Face o groapa. In nisip e un fel de tub, construit din mucusul unui animal. Canalia observa ca au venit mai multi pesti, atrasi de turbulenta. Verifica, sapand alta gropita cu miscari de evantai. Pestii vin. Canalia se distreaza ademenind pestii, pe care incearca sa-i prinda. Unii sunt maricei. Nu prinde niciun peste. Toti se retrag la mica distanta. Nu se sperie prea tare. Canalia ii urmareste. Unii se hranesc la suprafata, altii cauta cu boticurile prin nisip. Canalia prinde un crab si il pune intr-o gropita, ca momeala. Pestii vin, dar Canalia nu prinde niciunul.

Resemnat, se intoarce la mal, uitandu-se mereu in spate, fiindu-i frica de rechini. Cauta din nou dragonul. Dragonul nicaieri.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: