Canalia accepta provocarea

Şi caii se împuşcă, nu-i aşa ? Nu între ei, evident. Poate doar accidental. În fine. Ideea e că nişte oameni au decis să ia caii sălbatici de pe Grindul Letea şi să-i “dea” unor firme, care îi comercializează pe bieţii cai, sub formă de salam.

Recent citeam în presa străină un articol despre o controversă legată de carnea de cal. Observ că demenţa mea galopantă dă semne de remisiune, adică mi-am adus aminte unde am citit. Pe Eatocracy, CNN. Daţi click, citiţi, merită, e interesant, vă mai spălaţi pe creier cu un săpun fin.

Există o cerere internaţională de carne de cal. Nu doar în Italia, ci şi în Franţa, Japonia, China. Şi, pentru că există cerere, cineva trebuie să vină şi cu o ofertă. Asta e lumea în care trăim, timpul de societate pe care ne-am dorit-o etc.

E normal ca primarului să-i treacă prin cap să vândă caii. Absolut normal. E o schemă frumoasă şi destul de profitabilă, mai ales că pe caii respectivi nu îi hrăneşte şi nu îi îngrijeşte nimeni. Sunt sălbatici. Costuri zero.

Cum aş ataca eu primarul respectiv ? Simplu.

Fiind sălbatici, caii se consideră vânat. Domnul primar vânează animale sălbatice fără autorizaţie, fără să respecte vreo cotă impusă de Ministerul Apelor, Padurilor şi Defrişărilor. Aşa că l-aş aresta.

Ce-ar fi ca primarul Braşovului să împuşte şi să vândă toţi urşii din Braşov ? Că doar şi ei sunt sălbatici, pun în pericol sănătatea populaţiei, distrug tomberoane şamd. Nu ? Nu se poate.

Despre ce provocare aiurez aici ?

Provocarea de a rămâne român, de a spune ceva despre România, români. Orice.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: