Revenind…

În primul şi-n primul rând, nu mai ştiu exact cine sunt, după ce am trecut la numele Adrian, nu mai ştiu pentru cine lucrez (şi am discuţii bizare cu Lucian Mândruţă, mai nou), nu ştiu pe ce lume trăiesc, fiindcă locuiesc undeva în sudul Franţei şi nu ştiu ce am de gând să fac, fiind în mijlocul achiziţiei unei locuinţe.

Am avut un blog “de Grecia“, începusem unul “de France“, dar niciodată nu am regăsit tonul de aici, libertatea uriaşă de manevră a limbii române şi atitudinea autoironică.

De când am abandonat Canalia pe o plajă grecească, lumea s-a schimbat.

Reiau acest text după circa 2 săptămâni.

Sunt în România şi cele câteva luni de Franţa m-au afectat mult prea puternic pentru a nu zâmbi când o maşină mă claxonează fiindcă circul pe carosabil, în loc să-mi risc gâtul pe trotuar, unde aş circula ameninţat de ţurţurii stalactitici care pândesc pietonul mai câineşte decât pândeşte fraierul un taximetrist împuţit pe Aeroportul Băneasa.

Mi se par ieftine cărţile, cafelele şi ceaiurile de la Cărtureşti şi toate restaurantele. Practic, n-am nici o scuză. Observ că am scris nici o şi nu nicio, deci creierul mă îndeamnă să renunţ la grafia stupidă, făcută pentru prostovani care oricum nu au idee de unde şi până unde.

Din perioada în care am lipsit ţin minte şi vă pot relata următoarea scenă: mă plimb desculţ pe o plajă, cu un briceag în mână. Caut scoici prinse de pietre. Le desprind greu de tot, le pun într-o pungă. Scot cărniţa din scoică şi o pun în cârlig, aşa cum mi-a arătat o pescăriţă grecoaică. Ea pescuieşte cu încă o femeie, la câteva zeci de metri. Eu nu prind nimic, ea prinde un zărgan. Undeva, la vreo 20 de metri, soţia mea înoată, iar eu o încurajez, bucuros că a depăşit frica de apă.

Sper să reuşesc să vă povestesc şi alte lucruri.

Plec mâine în Franţa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: