Şi bloggerii aplaudă la aterizare

Nimeni nu mai scrie despre ce face, se gândeşte Canalia. Unde sunt bloggerii de altădată ? Cine mai scrie cum a fost în vacanţă la bunici ? Canaliei îi vine să spună că nimeni, dar n-ar vrea să-i jignească pe cei câţiva rămaşi, pe care îi salută.

Acum aproape toţi întreabă ceva, sau cer păreri despre lucruri care pe Canalia nu-l mai interesează de prin 1994. Ceilalţi sunt sărmani mintal, năclăiesc fraze într-o pseudolimbă română. Alţii îi înjură pe cei din urmă.

Erau vremuri când pozele de pe blog erau făcute de tine, în locul unde fuseseşi cu câteva ore sau minute în urmă. Nu le luaseşi “de pe internet”, în aşa fel încât să se potrivească întrucâtva ideii generale din articol. Acesta şi multe alte gânduri de acest fel se strecoară în mintea Canaliei, a cărei predilecţie supărătoare pentru constatarea entropiei galopante în absolut orice domeniu hărtăneşte pânza realităţii. Poate imperios necesar cu alte cuvinte, Canalia se gândeşte la alte prostii, în loc să-şi vadă de treabă.

Dar aşa e, domnule, se răţoieşte Canalia la el însuşi. Aşa e. Bloggerii au început să aplaude la aterizare.

Singur acasă, melancolic şi speriat de produsele imaginaţiei lui, piratate din filme de groază, Canalia zâmbeşte modest, conştient însă de rolul lui în literatura universală.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: