Drive Romania

Conducând pe Dealul Negru m-am gândit la o campanie de promovare a turismului în România, gândită în jurul sloganului Drive Romania. Mă gândeam în primul rând la şoferii europeni plictisiţi de banalul navetei pe autostrăzile şi drumurile expres atât de ordonate şi bine întreţinute. Oameni care vor ceva mai palpitant.

Unde altundeva să mergi cu 100 km/h la doar 5 cm de tiruri care circulă cu aceeaşi viteză ? Unde altundeva să şofezi într-un infern auto, pe şosele atât de aglomerate şi cu obstacole atât de variate ?

Doar la noi îţi mai sare o vacă în drum, cu coarne sau fără. Oamenii ies doar cu spatele din incinte, şoferii opresc unde îi taie capul şi fac picnicuri prin şanţuri, în ciorba toxică a emisiilor eşapamentelor zecilor de mii de maşini care trec pe lângă ei.

N-avem autostrăzi, dar asta poate fi un avantaj. Dacă vrei să mergi de la Râmnicool-Vâlcea la Severin, de exemplu, îţi ia vreo 4 ore. Dar e un roadtrip adevărat, poţi opri, poţi face poze pe care să le pui pe Facebook, mai cunoşti oameni, mai vizitezi o culă, sau un obiectiv industrial, gen Exploatarea Minieră Motru, pentru poze cu delirul planificat ceauşist. Cum ar fi o astfel de excursie în Franţa, de exemplu ? Ai putea opri doar la benzinării şi popasuri amenajate, numite Aere. Ai vedea doar cele 3 benzi şi ai ajunge la destinaţie într-o oră şi jumătate, mergând cu 130 la oră. Plictisitoooooor !

În schimb, în România, pe o distanţă egală, ţi se vor întâmpla atâtea şi atâtea lucruri bizare, de neuitat, pe care le vei povesti nepoţilor.

Sigur, campania e doar o spoofoşenie  în mintea mea.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: