Canalia sportivă, episodul pilot

Vanghelis. Chariots of Fire. Eu pe o bandă, asudând ca un porc, la sala de fitness Animal Kingdom, care se numeşte aşa probabil datorită câinilor care se încălzesc la soare la parter. Da, aceiaşi câini care l-au atacat pe Canalia de câteva ori, dar care l-au uitat.

Canalia intră, dădu ticheţelul roşu cu numele lui scris extraordinar de citeţ, luă cheia vestiarului 25 şi pătrunse timid în lumea sportivilor. Fiind modest, îşi pusese nişte chiloţi. Pentru că n-a avut timp să meargă la Decathlon să-şi cumpere un echipament adecvat, îşi adusese nişte tenişi gri de stradă, dar spălaţi în prealabil acasă, că nu e frumos să vii la sală cu rahat de câine pe tălpi.

După echipare Canalia apăsă curajos clanţa sălii unde se află aparatele. Împinse îndrăzneţ, să-şi facă o intrare masculină, ca să evite eventualele violuri la duşuri de după antrenamente. Fu cât pe ce să rupă uşa de termopan, care se deschidea prin tragere, nu prin împingere. Puţin jenat, Canalia intră, fără să se uite în ochii nimănui. Vederea periferică îi indică trupul unei femei undeva în dreapta, dar nici măcar nu schiţă vreo întoarcere, ca să nu sperie biata femeie, care s-ar fi gândit automat “Doamne, încă un gras obez şunculos de la BGS venit să se holbeze la mine”.

Canalia se îndreptă spre a treia bandă, îşi puse prosopelul roşu la îndemână şi se orientă, fiind prima lui întâlnire cu un aparat de fitness.

Metodic, Canalia începu cu o încălzire de 10 minute pe bandă, la o viteză de 4,5-5 km/h. Să-şi dezmorţească slăninile. Era decis să urmeze sfatul lui Eftimie, coleg şi cunoscător într-ale fitnessului, care îi spusese să nu exagereze cu efortul, pentru că dacă se dedă la exerciţii serioase întregul corp slăninos al Canaliei ar urma să se transforme şi să aibă uniform textura cefei de porc, cu inserţii de muşchi prin grăsime, gând la care Canalia oftă pofticios, parcă simţind senzaţia cartofului prăjit care ar însoţi un asemenea festin.

După încălzire, Canalia îndrăzni o alergare scurtă, de circa 100 de metri, mai mult ca să vadă cum e. Trecu apoi la primul antrenament serios, climber trek, cu suişuri şi coborâşuri, cu viteză de 5,5-6 km/h şi două scurte alergări pe porţiunile orizontale.

După un antrenament continuu de 50 de minute, Canalia se opri modest, ca o Şeherezadă cardio, se duse la vestiar, unde se palpă, să vadă cât a slăbit, speriindu-i pe doi băieţi care se schimbau.

Bilanţul: 4,5 km, vreo 350 de calorii arse (date aproximative) şi o senzaţie bizară că lumea merge înapoi la coborârea de pe bandă.

Cât priveşte Regatul Animalelor, sau Animal Kingdom, e curat, duşurile merg, vestiarul e foarte plăcut, iar regele animalelor, leul, rage undeva pe la etajul 2, în sala de kick-boxing.

Despre dieta Canaliei într-un episod viitor.

2 Responses

  1. Sunt tare curios cat te tine. Poate asa ma mobilizez si eu, te iau ca model ;P Spor si sa ne mai povestesti.

  2. bravooooo!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: